by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
GRAWE suplimenteaza capitalul subsidiarei din Romania

GRAWE Romania, subsidiara grupului austriac Grawe, si-a majorat capitalul social cu 19,4 milioane de lei, la 120,4 milioane de lei, prin aport in numerar al actionarilor, potrivit unei hotarari din luna februarie a acestui an.

Banii vor fi utilizati pentru activitatea de asigurari generale.

Asiguratorul roman a mai fost capitalizat cu 30 milioane de lei, la 101 milioane de lei, operatiunea fiind aprobata de actionari in septembrie 2021. Destinatia banilor a fost aceeasi, respectiv sustinerea activitatii de asigurari generale.

In 2021, subscrierile din asigurari generale si de viata ale GRAWE Romania au totalizat 293,66 milioane de lei in 2021, de la 184,43 milioane de lei in anul precedent, potrivit datelor companiei.

"Din veniturile totale din prime inregistrate la nivelul intregii activitati, 83,4% revin activitatii privind asigurarile generale, iar 16,6% activitatii privind asigurarile de viata. In timp ce in asigurarile de viata nivelul veniturilor din prime este stabil, in segmentul non-viata a fost inregistrata o crestere semnificativa. Segmentul asigurarilor generale este influentat de asigurarile de raspundere civila auto (RCA), iar ultimul trimestru al anului 2021 a fost marcat de declansarea procedurii de faliment a liderului de piata CITY Insurance. Astfel, veniturile din prime brute subscrise au crescut foarte mult in ultimul trimestru al anului, acesta punand amprenta cresterii de 77% a veniturilor in anul 2021 fata de anul 2020. Veniturile totale din prime la nivelul intregii activitati reflecta o crestere de 59% fata de anul precedent", se arata in raportul anual al companie.

Cheltuielile de exploatare totale au inregistrat un avans pe segmentul asigurarilor generale, provenit in principal din cresterea pe segmentul asigurarilor de raspundere civila auto (RCA) si CASCO. Cresterea cheltuielilor cu daunele provine in special din cresterea asigurarilor RCA.

"Numarul de contracte noi emise in exercitiul financiar 2021 este de 678.449 (cu o pondere de 99,49% a asigurarilor generale) inregistrandu-se o crestere fata de anul anterior de 2,87% pe segmentul asigurarilor de raspundere civila RCA. Segmentul asigurarilor de viata a inregistrat un avans de 14,85% al contractelor noi emise in anul 2021 fata de anul anterior", se arata in raportul anual al companiei.

Pe segmentul asigurarilor generale, subscrierile au inregistrat prime brute subscrise de 244,859 milioane de lei (138,592 milioane de lei in 2020).

"Cresterea primelor subscrise si a numarului de contracte din categoria asigurarilor generale se datoreaza in principal cresterii vanzarilor de asigurari RCA, care au atins venituri de 232,171 milioane de lei (131,799 milioane de lei in 2020), plus CASCO - 6,05 milioane de lei (2,58 milioane de lei in 2020)", potrivit documentului.

Rata combinata inregistrata de segmentul de asigurari generale a fost de 140,57% in anul 2021 (122% in 2020).

"Rata combinata reprezinta suma cheltuielilor de exploatare si a cheltuielilor brute cu daunele aferente segmentului raportate la primele subscrise aferente segmentului. Rata combinata ridicata in anii 2020 si 2021 reflecta costurile ocazionate de procesul de intrare pe piata asigurarilor auto", se precizeaza in raport.

Anul trecut, compania a consemnat o pierdere de 10,105 milioane de lei, de la 17,188 milioane de lei in 2020.

GRAWE Romania este o subsidiara locala a grupului austriac de asigurari GRAWE, ce si-a inceput activitatea in anul 2000.

GRAWE Group a avut ca punct de plecare societatea de asigurari impotriva incendiilor fondata de arhiducele Johann de Austria in 1828 si a devenit un grup international care reuneste in prezent companii de asigurari, imobiliare si servicii financiare cu extindere in Europa Centrala si de Est.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata