by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Romanii au alocat un buget mai mare pentru asigurari in 2021

Cheltuielile romanilor cu politele de asigurare au crescut, in medie, cu 26% in anul 2021 comparativ cu anul precedent. In acelasi timp, gradul de penetrare a asigurarilor in PIB a urcat la 1,29% anul trecut, potrivit raportului anual publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Astfel, in anul 2021, densitatea asigurarilor in Romania se afla la o valoare de 791 lei / locuitor (circa 161 euro), fata de 629 lei / locuitor (circa 130 de euro) in 2020.

Densitatea asigurarilor, calculata ca raportul dintre valoarea primelor brute subscrise (exclusiv activitati de reasigurare si prime brute subscrise pe teritoriul altor state) pe teritoriul Romaniei (inclusiv PBS de sucursale in baza dreptului de stabilire, FOE) si numarul de locuitori ai acesteia, este un indicator care arata cat cheltuieste, in medie, locuitorul unei tari pentru produse de asigurare.


Conform ASF, gradul de penetrare a asigurarilor in PIB, indicator calculat ca raportul dintre valoarea primelor brute subscrise (exclusiv activitati de reasigurare si prime brute subscrise pe teritoriul altor state) de catre entitatile autorizate si supravegheate local si sucursale (autorizate in alte state membre UE ce au subscris in baza dreptului de stabilire, FOE - freedom of establishment) si Produsul Intern Brut, a inregistrat o valoare de 1,29% in 2021, in crestere fata de anul 2020, cand a fost de 1,15%.


In anul 2021, piata asigurarilor a insumat peste 14,24 miliarde de lei, in crestere cu circa 24% fata de valoarea inregistrata in anul anterior. In urma falimentului CITY Insurance, lider de piata a devenit EUROINS Romania. Vezi clasamentul asiguratorilor si cat a subscris fiecare, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor publicate de ASF.

La 31 decembrie 2021 activau pe piata asigurarilor 26 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 13 au practicat numai activitate de asigurari generale, 7 au practicat numai activitate de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata