by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Cat au cedat asiguratorii romani in reasigurare in primele 9 luni din 2021

Pentru categoria asigurarilor generale, la finalul lunii septembrie 2021, aproximativ 37% din primele brute subscrise au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind in usoara scadere comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020, ccand era de 39,90%, conform datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare, limitand astfel dauna maxima suportata in cazul apartiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ.

La finalul lunii septembrie 2021, aproximativ 43% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, in crestere usoara fata de perioada similara a anului precedent.

Din rezervele tehnice brute existente la finele lunii septembrie 2021 circa 42,7% erau aferente cedarilor

in reasigurare, potrivit ASF.

In ceea ce priveste asigurarile de viata, in primele noua luni din 2021, 8,37% din primele brute subscrise au fost cedate in reasigurare, fiind un record pentru cel putin ultimii 5 ani.

Pe acest segment, 11,15% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor (de la 12,39% in primele noua luni din 2020).

Totodata, din rezervele tehnice brute existente la finalul lunii septembrie 2021, 0,99% erau aferente cedarilor in reasigurare (fata de 0,70% in urma cu un an).

In mod tradtional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale. In cazul asigurarilor de viata, in general societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Ca urmare a faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate, iar despagubirile, in caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile, societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale, explica ASF.

Piata asigurarilor a cumulat in primele 9 luni ale anului 2021 prime brute subscrise (PBS) in valoare de aproximativ 9,8 miliarde de lei, volum in crestere cu aproximativ 15% fata de cel inregistrat in perioada similara a anului anterior. Gasiti AICI topul asiguratorilor!

 

 

 

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata