by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
TOP 10 asiguratori: Cum au evoluat subscrierile fiecarui jucator in S1 2021 si ce schimbari au fost in clasament!

Piata asigurarilor din Romania este caracterizata de un grad mediu spre ridicat de concentrare. In semestrul I 2021, aproximativ 88% din volumul total de prime brute subscrise a fost realizat de 10 societati de asigurare din cele 27 de societati care desfasurau activitate de asigurare/reasigurare. Vezi cum au evoluat afacerile asiguratorilor din top si ce subscrieri a avut fiecare!

La nivelul intregii piete de asigurari, numarul de contracte de asigurare in vigoare la finalul semestrului I 2021 a fost de peste 17 milioane, in crestere fata de perioada similara din anul precedent cu aproximativ 8%.

Numarul de contracte de asigurare in vigoare pentru asigurarile generale reprezinta circa 91% din numarul total de contracte.

In ceea ce priveste clasamentul jucatorilor din piata locala, pe primul loc in total piata (asigurari generale + asigurari de viata) a fost compania CITY Insurance (careia ASF i-a retras autorizatia, in septembrie), cu prime brute subscrise in valoare de peste 1,3 miliarde de lei si o cota de piata de 20,62%, urmata de ALLIANZ-TIRIAC Asigurari - 763 milioane lei (11,94% cota de piata) si OMNIASIG VIG - 730 milioane lei (11,42%), aceasta urcand o pozitie in clasament fata de S1 2020, potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF.

EUROINS Romania a coborat o pozitie, pe locul patru - 728 milioane lei (11,39%). Urmatoarele locuri sunt ocupate de GROUPAMA Asigurari - 557,3 milioane lei (8,72%), NN Asigurari de Viata - 457,8 milioane lei (7,16%), ASIROM VIG - 351,2 milioane lei (5,49%) si GENERALI Romania - 314,5 milioane lei (4,92%) - acestea pastrandu-sei pozitiile fata de S1 2020.

BCR Asigurari de Viata a intrat in top, pe pozitia 9, cu afaceri estimate de XPRIMM la 225,7 milioane lei (3,53%), iar pe locul 10 ramane BRD Asigurari de Viata - 193,1 milioane lei (3,02%).

Cele mai mari cresteri in S1 2021 fata de S1 2020 le observam la companiile cu activitate pe asigurari de viata - BCR (+66,32%) si BRD (+40%), urmate de CITY Insurance, care a avansat cu peste 21% in ciuda problemelor financiare avute, fiind in insolventa in prezent. Cresteri mari s-au inregistrat si la OMNIASIG (+12,22%) si la ALLIANZ-TIRIAC (+11,39%).

Piata asigurarilor a insumat prime brute in valoare de aproximativ 6,39 miliarde de lei in primul semestru din 2021, in crestere cu aproximativ 13,6% fata de valoarea inregistrata in perioada similara a anului anterior, se arata in raportul ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Intr-un material anterior puteti vedea si clasamentele jucatorilor pe asigurari generale si de viata:

 

 

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata