by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
UNSAR (dupa retragerea autorizatiei CITY): Piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie

UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania a anuntat ca a luat nota de decizia Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara - ASF privind retragerea autorizatiei de functionare a CITY Insurance si deschiderea procedurii de faliment - societate de asigurari care nu este Membra a asociatiei.

"Impactul situatiei este cu siguranta important, insa piata asigurarilor RCA din Romania va continua sa functioneze si va depasi aceasta situatie, iar detinatorii de polite RCA emise de catre acea societate (CITY Insurance - n.red.) si pagubitii sunt protejati de lege prin mecanismele de protectie construite in acest sens", au transmis, vineri seara, reprezentantii UNSAR.

"Totodata, sustinem in continuare initiativele legislative care vin in beneficiul consumatorilor si care asigura un cadru de functionare optim si sustenabil pe termen mediu si lung. Salutam pe aceasta cale lansarea in dezbatere publica a proiectului de Ordonanta de urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 213/2015 privind Fondul de Garantare a Asiguratilor - FGA prin care se modifica termenul in care Fondul este indreptatit sa efectueze plati din disponibilitatile sale catre creditorii de asigurari. Aceasta dispozitie nou introdusa este o masura de protectie suplimentara a acestei categorii protejate de lege de consecintele insolventei unui asigurator", au adaugat acestia. 

Ei si-au exprimat increderea ca partenerii institutionali vor lua deciziile potrivite si punem la dispozitie intregul nostru know-how pentru a ne asigura ca impactul asupra consumatorilor si pagubitilor va fi cat mai redus. 

"Subliniem ca vorbim despre o industrie care este mult mai diversa decat doar zona de RCA, si ne referim aici in mod special la asigurarile de viata, sanatate, accidente, de bunuri si proprietati, locuinte si nu numai", au spus oficialii UNSAR.

"Punctam ca, in astfel de perioade care impacteaza piata, si mai ales dupa un an dificil, de pandemie, industria de asigurari continua sa ofere serviciile de care romanii au nevoie, asa cum o arata cercetarile sociologice prezentate in comunicatele noastre de presa anterioare, si sa raspunda nevoilor in schimbare ale acestora", au adaugat ei.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara a decis respingerea planului de finantare pe termen scurt si a planului de redresare, retragerea autorizatiei de functionare, constatarea starii de insolventa si promovarea cererii privind deschiderea procedurii falimentului impotriva Societatii de Asigurare-Reasigurare CITY Insurance - cel mai mare jucator din piata locala, cu o cota de 20% per total industrie si de 45% pe segmentul RCA.

 

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata