by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Afacerile AEGON Romania au avansat cu 21% in primul trimestru din 2021
AEGON Romania a incheiat primele trei luni ale anului in curs cu un total al primelor brute subscrise de 36,8 milioane de lei (7,46 milioane de euro), in crestere cu 21% fata de aceeasi perioada din 2020.

AEGON nu este inclusa in clasamentele ASF, ea activand pe piata locala de asigurari in baza dreptului de libera circulatie a serviciilor, insa daca o includem, ea se claseaza pe locul al saptelea pe segmentul asigurarilor de viata in T1 2021.

"Asa cum am estimat, piata asigurarilor de viata este intr-o etapa de revenire. AEGON a inceput 2021 cu valori in crestere si, dupa toate probabilitatile, aceasta va fi evolutia si pentru primul semestru. Cred ca aceste rezultate reflecta preocuparea noastra continua pentru confortul si nevoile clientilor, care a iesit si mai mult in evidenta, in ultimul an si jumatate. Oamenii au fost, si sunt in continuare, tematori fata de ceea ce le rezerva viitorul. In aceste conditii, necesitatea de a avea un plan de siguranta bine pus la punct a devenit mai stringenta", spune Sinziana MAIOREANU, Director General al AEGON Romania.

De asemenea, reprezentantii AEGON Romania au luat decizia de a prelungi din nou masurile exceptionale de acoperire a riscurilor asociate pandemiei cu coronavirus. Astfel, incepand de la finalul lui aprilie 2020, compania a decis sa nu mai aplice excluderea riscului pandemiei pentru niciunul dintre produsele din portofoliu care acopera decesul sau spitalizarea din imbolnavire. Aceasta masura exceptionala va continua si pe parcursul lui 2021.

"Din pacate, desi ne dorim cu totii ca pandemia sa se sfarseasca, se pare ca numarul de cazuri creste din nou, la nivel mondial si national. Speram ca acest al patrulea val, care a fost preconizat de specialisti, sa aiba o intensitate mult mai scazuta fata de cele precedente. Totusi, este firesc sa le fim alaturi clientilor nostri cu tot ceea ce putem si sa fim flexibili, atunci cand situatia cere. In ultimul an si jumatate, poate accelerata de pandemie, am remarcat o crestere a nivelului de constientizare in ceea ce priveste serviciile financiare. Romanii sunt cu siguranta mai preocupati de aceste aspecte si vedem, de exemplu, cum piata asigurarilor de viata a crescut cu 13% in primul trimestru din 2021. Anul acesta, pregatim extinderea paletei de servicii a AEGON Romania si ne dorim sa raspundem si mai bine nevoilor in schimbare a romanilor, precum si preocuparii lor pentru un viitor financiar mai sigur. Astfel ca suntem aproape gata de lansarea unui nou produs de asigurare destinat intregii familii, despre care vom da mai multe detalii in viitorul foarte apropiat", completeaza Sinziana MAIOREANU.

AEGON Romania face parte dintr-unul dintre cele mai mari grupuri financiare din lume, specializat in asigurari de viata, planuri de pensie si solutii pentru investitii. AEGON are, la nivel mondial, o traditie de peste 175 de ani. In total, cei peste 22.300 de angajati ai companiei ofera servicii financiare pentru aproximativ 34,4 de milioane de clienti din America, Europa si Asia. AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin compania de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON are in Romania peste un milion de clienti si 150 de angajati.

Nota: Rezultatele AEGON Romania nu se regasesc in statisticile oficiale publicate de ASF, deoarece AEGON Romania este sucursala a AEGON Polonia, iar conform legislatiei in vigoare, rezultatele nu sunt in mod explicit prezentate in raport, ci sunt cumulate cu ale celorlalte sucursale active in segmentul asigurarilor de viata.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata