by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Alexandru CIUNCAN, UNSAR: Estimam o continuare a tendintelor din 2020
"Tot contextul pandemic de anul trecut a adus schimbari si a adus o regandire, atat in ceeea ce priveste procesele de lucru din industria de asigurari, cat si produsele, perceptia consumatorilor si asa mai departe. Estimam ca in 2021 vom vedea o continuare a tendintelor care au aparut ori s-au accentuat in timpul pandemiei de coronavirus", a afirmat Alexandru CIUNCAN, Director General, UNSAR.

"Daca ne uitam la tendinte, vorbim in primul rand de digitalizare, de schimbarea modelelor comportamentale - si aici noi realizam o serie de studii impreuna cu cei de la IRES pentru a vedea cum se schimba perceptia consumatorilor, dar vorbim totodata si de modul in care industria de asigurari a reactionat la tot ceea ce a insemnat pandemia - prin ajustarea produselor, acoperirea riscului de COVID", a spus Directorul General al UNSAR - Uniunea Nationala a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania, in cadrul unei emisiuni Profit.ro.

Alexandru CIUNCAN a aratat ca se schimba perceptia consumatorului. "Prin studiile realizate cu IRES, care sunt adevarate cercetari sociologice, am observat, ca urmare a pandemiei, o crestere a interesului romanilor pentru tot ceea ce inseamna asigurarea locuintelor, asigurarile voluntare de sanatate si asigurarile de viata care acopera si riscul de somaj".

"Am vazut o crestere a gradului de informare a romanilor vizavi de asigurari - 61% dintre ei spun bine si foarte bine informati in ceea ce priveste asigurarile, fata de 50% in studiul anterior", a adaugat el, punctand ca este vorba de perpeptie.

"Referitor la produse, am vazut inca de anul trecut, din primele faze ale pandemiei, ca multe companii de asigurari au decis sa acopere riscuri provocate de pandemie, fie ca e vorba de asigurari voluntare de sanatate, asigurari de viata, de calatorii, plus flexibilitate pe multe alte produse", a mai declarat Alexandru CIUNCAN, aratand ca piata s-a ajustat si se va ajusta la noile realitati - criza sanitara, evolutia economica.

Mai multe declaratii puteti asculta aici.

Conform celor mai recente date, in 2020, primele brute subscrise de societatile de asigurari au ajuns la 11,5 miliarde de lei, in crestere cu aproximativ 5% fata de anul precedent. Segmentul asigurarilor generale primele brute subscrise a ajuns, in 2020, la 9,28 miliarde de lei, in crestere cu 6%, in timp ce asigurarile de viata au scazut cu 2% in comparatie cu 2019, ajungand la valoarea de 2,22 miliarde lei.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata