by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
SIGNAL IDUNA: In situatii neprevazute sau de criza, cum este pandemia COVID-19, educatia financiara te poate ajuta sa gasesti mai usor solutii
Lipsa educatiei, indiferent daca este vorba in general sau in ceea ce priveste un domeniu anume, este un semn de vulnerabilitate ce atrage dupa sine o serie de alte lipsuri si reprezinta o piedica in calea dezvoltarii, au afirmat reprezentantii SIGNAL IDUNA, vorbind despre provocarile aduse de lipsa unui grad suficient de educatie financiara.

"Nivelul de educatie financiara al fiecaruia influenteaza calitatea vietii si parcursul individual, dar si pe cel al societatii, in ansamblu. Chiar si in situatii neprevazute sau de criza, cum este, spre exemplu, pandemia Covid-19, educatia financiara te poate ajuta sa gasesti mai usor solutii pentru a merge mai departe", au explicat reprezentantii SIGNAL IDUNA.

Din pacate, "in Romania mai sunt inca numerosi pasi de facut pentru ca marea parte a populatiei sa se familiarizeze cu notiunile financiare, sa ceara sfaturi specializate atunci cand au nelamuriri si sa isi gestioneze corespunzator finantele. Insa lucrurile au evoluat foarte mult in ultimii ani, mai ales in ceea ce priveste initiativele din partea asiguratorilor, care au inteles ca este nevoie de o implicare comuna si unitara. Cu ajutorul canalelor de comunicare din mediului online, oamenii au acces la informatii si la mesaje personalizate mult mai usor si mai rapid, ceea ce este un avantaj extraordinar", au subliniat acestia.

O alta componenta importanta specifica pietei asigurarilor, pe langa campaniile de informare adresate publicului larg, o reprezinta si demersurile care vizeaza brokerii parteneri, in opinia reprezentantilor SIGNAL IDUNA. Brokerii "sunt principalul canal de comunicare cu clientul final, si de cele mai multe ori sunt filtrul dintre asigurator si client, de aceea este foarte important sa beneficieze de sprijin permanent, astfel incat, la randul lor, sa indrume clientii spre alegerea produselor potrivite nevoilor pe care le au."

Vorbind despre masurile desfasurate pentru cresterea gradului de educatie financiara, reprezentantii companiei au mentionat ca SIGNAL IDUNA a lansat in 2020 initiative dedicate atat publicului larg, printr-o campanie de educatie privind asigurarile de sanatate si necesitatea acestora, dar si un program de training pentru brokerii parteneri "Academia de sanatate SIGNAL IDUNA", prin care participantii au putut dobandi cunostintele necesare privind tranzactionarea asigurarilor de sanatate, dar si privind comunicarea cu clientii.

De asemenea, ca parte din eforturile sale dedicate cresterii gradului de educatie financiara a clientilor din Romania, SIGNAL IDUNA a sprijinit campania nationala de educatie financiara "Stii totul despre asigurari si castigi" in calitate de Partener.

Campania "Stii totul despre asigurari si castigi" a fost initiata de APPA - Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor si s-a desfasurat cu sprijinul UNSAR si ISF. Partenerii proiectului au fost GENERALI Romania, AEGON, DESTINE Broker, EUROINS Romania, FUNK Broker, BRD Asigurari de Viata, SIGNAL IDUNA, INTER Broker, ASISOFT, AON Romania, ASIGEST, CAMPION Broker, PRO FIDUCIARIA si GLOBASIG Broker.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata