by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Tendintele pietei de asigurari din Rusia, dezbatute in cadrul emisiunii XPRIMM Time for Business
Continuand lista pietelor pe care emisiunea isi propune sa le analizeze, noua editie internationala a XPRIMM Time for Business a oferit oportunitatea invitatilor speciali sa vorbeasca despre provocarile pe care pandemia le-a adus pe piata de aigurari din Rusia si cum au facut fata noilor schimbari.

Emisiunea a fost transmisa live pe canalul XPRIMM de YouTube.

Moderatorul emisiunii a fost Daniela GHETU, Director Editorial, XPRIMM Publications, iar invitatii acesteia au fost:
  • Alexey BREDIKHIN, Director, Financial Institutions Ratings Group, ACRA
  • Anastasia LITVINOVA, Director al grupului analitic pentru sectorul asigurarilor, Fitch Ratings
  • Arseniy POYARKOV, Presedintele Agentiei Analitice BusinessDrom
  • Ekaterina TOLSTOVA, Director Adjunct al S&P Global for Russian Federation
  • Vladislav CHEZGANOV, Seful departamentului de dezvoltare, Sberbank Insurance
Potrivit declaratiilor lor, in ciuda scaderii bruste din al doilea trimestru din 2020, piata arata ca la sfarsitul anului vom avea aproape aceleasi rezultate ca in 2019, deci am putea spune ca a existat omai degraba lipsa a cresterii pe piata asigurarilor, decat o scadere efectiva.

Luand in considerare mediul economic rus si evolutia pietei de asigurari din Rusia, Alexey BREDIKHIN a spus: "In ceea ce priveste intreaga economie, conform concentrarii macroeconomice din august, scaderea economiei din Rusia in 2020 va fi de aproximativ 4%. In ceea ce priveste asigurarile, credem ca pandemia a avut un impact negativ asupra cresterii. Anul trecut am prognozat o crestere cu 10% a primelor de asigurare in 2020, acum ne asteptam ca acestea sa ramana la nivelul anului trecut. Intre timp, spre deosebire de companiile straine, sectorul asigurarilor din Rusia nu a suferit pierderi semnificative ca urmare a pandemiei. Acest lucru se datoreaza nivelului scazut de a riscurilor asociate pandemiei. El a concluzionat ca: "Pandemia a afectat intreaga economie si sectorul asigurarilor, dar nu atat de rau pe cat ne-am fi asteptat inainte".

Ekaterina TOLSTOVA a vorbit din perspectiva unei agentii de rating internationale: "Rusia nu arata prea rau cu un" -BBB" si Outlook Stabil. In octombrie, am revizuit prognoza noastra pentru cresterea economiei si, in mod surprinzator, pentru Rusia si alte economii am devenit mai pozitivi, ne asteptam totusi la contractii in 2020, dar va exista o revenire in 2021. Pentru a privi prospectiv si retrospectiv sectorul asigurarilor, considerati ca in aceasta criza companiile de asigurari au ajuns intr-o forma mai buna decat anterior. Mediul actual ramane inca provocator si va ramane provocator pentru o vreme. In acelasi timp, vom monitoriza indeaproape situatia, modul in care evolueaza si cu siguranta acest lucru va duce la unele schimbari in prognoza noastra. Dar, deocamdata, vedem un efect cu adevarat limitat asupra companiilor de asigurari, tinand cont de conditiile macroeconomice actuale."

Sectorul asigurarilor de viata din Europa Centrala si de Est pare sa fie cel mai solicitat. In ceea ce priveste Rusia, Anastasia LITVINOVA: "Sectorul de asigurari de viata din Rusia este destul de unic si nu seamana cu niciun alt sector din Europa de Vest, se bazeaza pe deplin pe produse hibride structurate ca produse premium unice. Ceea ce am vazut in 2020: a existat o oarecare crestere in primul trimestru si apoi, din cauza blocarii, am vazut -18% in trimestrul al doilea comparativ cu trimsetrul al doilea din 2019. Ne asteptam sa vedem o crestere semnificativa a vanzarilor de produse hibride de viata in trimestrul al treilea din 2020."

In ceea ce priveste sectorul non-viata, Vladislav CHEZGANOV a comentat: "2020 este considerat unul dintre cei mai dificili ani, dar asa cum ne arata istoria, asigurarile sunt un sector mai stabil. Piata asigurarilor non-viata va arata un minus. Pentru 1H2020 a existat + 20% pentru asigurarea non-viata si exista un minus 2H2020, dar per total, in sase luni piata asigurarilor non-viata ne arata un + 1%. Cea mai mare linie din sectorul asigurarilor non-viata este asigurarea auto, iar in cee ace priveste Casco ar trebui sa fie -2% din cauza devalorizarii monedei nationale si a pandemiei Covid-19."

Conform digitalizarii, Arseniy POYARKOV a spus: "Companiile de asigurari nu s-au concentrat pe dezvoltarea serviciilor online. In companiile de asigurari de viata, totul este inca destul de vechi. Cand a venit pandemia, toate companiile de asigurari au fost nevoite cumva sa schimbe procesul de business. A fost o experienta interesanta pentru toate companiile de asigurari."

Pentru a afla tot ce au comentat cei cinci invitati despre lupta pietei asigurarilor din Rusia impotriva crizei COVID-19, vizitati canalul de YouTube al XPRIMM.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata