by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Claudiu CIUCLEA, EUROLIFE FFH - Vanzarile prin brokeri au crescut cu 150% pe asigurarile de viata
La emisiunea "Ora de risc" by XPRIMM, de la RFI Romania, de marti - 6 octombrie a.c., Sergiu COSTACHE, Revista PRIMM Asigurari & Pensii, i-a avut ca invitati pe Claudiu CIUCLEA, Director de vanzari, EUROLIFE FFH, si Mihaela CIRCU, Secretar General, APPA (Asociatia Pentru Promovarea Asigurarilor), discutiile lor fiind concentrate pe nevoia de protectie a romanilor in aceasta perioada de pandemie.Cum se vede piata de asigurari dupa mai bine de 6 luni de la declararea pandemiei COVID-19?

"Piata de asigurari, cel putin in aceasta perioada, se vede destul de bine si avem motive sa fim optimisti in continuare. In primele 6 luni ale acestui an am vazut ca asigurari au inregistrat o crestere de 3,4% fata de perioada similara a anului trecut, ceea ce ne arata ca romanii au inteles nevoia de protectie in aceasta perioada. Consemnam cresteri mai accentuate, de circa 30%, pe segmentul asigurarilor de sanatate, care se leaga foarte bine cu evenimentele din ultimele luni. De altfel, si studiile realizate in aceasta perioada, de UNSAR in parteneriat cu IRES, arata ca romanii sunt din ce in ce mai interesati de protectia prin asigurare", a raspuns Mihaela CIRCU, care precizeaza ca din studii reiese si un interes pentru asigurarile de locuinte, chiar adaca in prezent nu se vad cresteri importante pe subcrierea acestor polite. Ea a mai amintit ca luna aceasta se desfasoara campania nationala "Octombrie - Luna Asigurarilor de Locuinte".

Ce s-a intamplat la nivelul EUROLIFE FFH in aceasta perioada?

"S-a dovedit ca strategia pe care noi am inceput-o de mai multa vreme, din 2018, de a ne duce pe zona de digital, este una buna. In ceea ce priveste EUROLIFE, suntem prezenti pe patru linii de distributie: online, parteneriatele, Brokerii si canalul de bancassurance. In aceasta perioada, in contextul pandemiei, ne-am focusat foarte tare pe lansarea de produse noi de asigurari de viata si generale, dar si servicii care sa ne ajute sa eficientizam relatia cu clientii si sa fim aproape de ei", a spus Claudiu CIUCLEA.

El a vorbit si de initiativele avute in contextul creat de pandemie: "In ceea ce priveste portofoliul de clienti, am reactionat foarte rapid si am acordat o perioada extinsa pentru politele noastre in asa fel incat in perioada respectiva oamenii sa fie asigurati ca si cum ar fi fost politele achitate. Pentru clientii noi, am mers in zona in care am simtit ca este apetenta din partea lor si aici ma refer la produsele de fonduri de economii pentru copii, unde am extins acoperirea si pentru temutul virus, pentru tot ce inseamna pandemie - epidemie. Si pentru asigurarea de calatorie in strainatate am extins aceste acoperiri. Pe segmentul corporate ne-am concentrat pe produsul nostru Respect, de asigurari de viata de grup, prin care ne adresam companiilor care vor sa-si protejeze angajatii, si avem acoperiri care se refera si la pandemie."

Cum s-au reflectat aceste initiative noi de business in evolutia primele brute in prima parte a anului 2020?

"Daca vorbim de distributia prin Brokeri, am avut o crestere de aproximativ 150% pe asigurarile de viata. Vedetele acestei cresteri ar fi produsul de grup - life si asigurarile de credit - life (asigurare de viata conexa creditelor). In ceea ce priveste partea de asigurari generale, tot pe Brokeri, cresterea a fost de aproximativ 100%, vedeta fiind polita de sanatate de grup, urmata de asigurarea locuintei. In ceea ce priveste canalul de bancassurance, avem prime subscrise pe viata in crestere cu 300% fata de prima jumatate a anului trecut, sustinute de polita viata atasata creditelor, in timp ce pe segmentul asigurarilor generale avansul a fost de 97%, iar produsele care au contribuit la aceasta crestere au fost asigurarile de locuinte si asigurarile property persoane juridice", a explicat Claudiu CIUCLEA.

"In ceea ce priveste canalul de parteneriate, aici ne mandrim cu o alta inovatie - am lansat prima asigurare de bilete prin intermediul platformei bilete.ro, inregistrand in aceasta perioada o crestere de 61%. A fost o perioada grea din martie pana in iunie, dar peste vara romanii si-au facut curaj sa mearga la spectacole. Pe online am inregistrat o scadere de 44% pentru ca vorbim de politele travel, care au fost afectate de lockdown. Dar, pentru noi, online-ul reprezinta un canal strategic si ne dorim sa-l dezvoltam, fiind si in trendul actual. Ne este foarte clar lucrurile se indreapta in directia asta si vom fi acolo si vom investi in continuare si in acest canal", a adaugat oficialul EUROLIFE FFH.

EUROLIFE FFH include companiile EUROLIFE FFH Asigurari de Viata si EUROLIFE FFH Asigurari Generale, fiind o subsidiara a EUROLIFE FFH Insurance Group - care face parte din FAIRFAX Financial Holdings Limited.

Mai multe declaratii, inclusiv strategia EUROLIFE FFH pentru perioada urmatoare, gasiti in inregistrarea video de mai sus!

Va invitam sa nu pierdeti niciuna dintre editiile emisiunii "Ora de Risc", difuzata in fiecare marti, de la 17.30, si sambata, de la ora 10.10, la RFI Romania. Ea poate fi urmarita pe www.rfi.ro sau pe undele RFI: Bucuresti 93.5fm, Iasi 97.9fm, Craiova 94fm, Sibiu 98fm, Cluj-Napoca 91.7fm, Timisoara 96.9fm si Chisinau pe 107.3fm. Emisiunea poate fi ascultata si in format podcast (cautati RFI Romania / Ora de risc).

Ne puteti urmari si pe pagina de Facebook "Ora de Risc".

Emisiunea "Ora de risc" este o emisiune despre si pentru clientii pietelor de asigurari si pensii, realizata cu lideri si specialisti de top. Indragita emisiune a debutat in urma cu peste 9 ani, fiind realizata de XPRIMM si sustinuta de portalul 1asig.ro si revista PRIMM.

Pentru a urmari toate dezbaterile si interviurile, va invitam sa va abonati si la canalul de YouTube al XPRIMM!

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata