by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Asiguratorii au optat pentru mai multa protectie si au cedat in reasigurare circa 43% din subscrierile non-life in T1 2020
La finalul lunii martie 2020, aproximativ 43% din primele brute subscrise pe segmentul asigurarilor generale au fost cedate in reasigurare, nivelul fiind in crestere comparativ cu T1 2019, cand se situa la mai putin de 40%.

"Pentru o parte importanta de produse de asigurari generale (ex. asigurarile de catastrofa, asigurarile de raspundere civila), ca parte a strategiei proprii de management a riscurilor, asiguratorii apeleaza frecvent la diferite forme de contracte de cedare in reasigurare, limitand astfel dauna maxima suportata in cazul aparitiei unor evenimente asigurate cu impact financiar semnificativ", explica ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara in raportul trimestrial.De asemenea, la finalul lunii martie 2020, aproximativ 41% din totalul indemnizatiilor brute platite au fost cedate reasiguratorilor, nivel asemanator cu cel raportat in urma cu un an.Din rezervele tehnice brute existente la finele trimestrul I 2020, circa 42% erau aferente cedarilor in reasigurare, in usoara crestere fata de perioada similara a anului trecut, cand era 41,45%.Pentru categoria asigurarilor de viata

In mod traditional, exista diferente importante in ceea ce priveste politica de reasigurare intre activitatile de asigurari de viata si cele de asigurari generale. In cazul asigurarilor de viata, in general societatile de asigurare preiau o parte mult mai mare din riscul subscris.

Ca urmare a faptului ca primele de asigurare sunt in general anticipate, iar despagubirile, in caz de producerea evenimentului asigurat, sunt fixate prin contract pentru fiecare eveniment, deci mai predictibile, societatile de asigurari de viata nu apeleaza la fel de frecvent la cedarea in reasigurare ca cele de asigurari generale, noteaza ASF.

Conform datelor ASF, 6,70% din primele brute subscrise au fost cedate in reasigurare, dupa ce in urma cu un an gradul de cedare in reasigurarea era de 5,85%.

In acelasi timp, 13,03% din totalul indemnizatiilor brute platite pe segmentul asigurarilor de viata au fost cedate reasiguratorilor, fata de 10,34% in urma cu un an, iar din rezervele tehnice brute existente, 0,67% erau aferente cedarilor in reasigurare.Piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 2,95 miliarde de lei (612 milioane de euro) in primul trimestru din 2020, mai mare cu 8,8% fata de T1 2029. Aflati ce afaceri au avut cei mai mari jucatori, conform calculelor realizate de XPRIMM Publications in baza datelor transmise de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale a crescut cu 9% in trimestrul I 2020 comparativ cu trimestrul I din anul precedent, in timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o crestere de 7%.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata