by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Date oficiale ASF: Piata asigurarilor a incheiat anul 2019 cu un profit net total de 115 mil. lei. Asigurarile generale au fost pe minus
La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din anul 2019 a fost unul pozitiv, profitul net total avand valoarea de 114.845.051 lei, cu 206% mai mare decat in urma cu un an, datorita rezultatului obtinut pe segmentul asigurarilor de viata, in conditiile in care segmentul asigurarilor generale a fost pe pierdere, conform raportului publicat de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Valoarea profitului net, cumulat la nivelul intregii piete, a fost de 325.232.987 lei, iar pierderea neta, cumulata la nivelul intregii piete, a fost in valoare de 210.387.936 lei.In ceea ce priveste rezultatele tehnice obtinute de societati pentru activitatea de asigurari generale, profitul a insumat 105.666.616 lei (-52% fata de 2018), in timp ce pierderea a fost de 229.448.786 lei (-11%).In acelasi timp, pentru activitatea desfasurata pe segmentul asigurarilor de viata, companiile au obtinut, in 2019, un profit in suma de 158.920.959 lei (-4%) si o pierdere de 46.544.393 lei (+260%).Si o analiza realizata de XPRIMM Publications, in baza rezultatelor anuale publicate de Ministerul Finantelor, arata ca segmentul asigurarilor generale a adus pierderi mari pietei de asigurari din Romania.

Din datele analizate de XPRIMM, 6 companii cu activitate pe piata asigurarilor generale au avut profit (rezultat tehnic) si 14 au raportat pierderi. In ceea ce priveste asigurarile de viata, opt companii au avut profit si 6 au avut pierdere. Afla aici situatia fiecarei companii!

Potrivit ASF, piata asigurarilor din Romania a insumat aproximativ 11 miliarde de lei in 2019, in crestere cu peste 8% fata de valoarea inregistrata in anul 2018, se arata in raportul oficial publicat de ASF. In acelasi timp, valoarea totala a despagubirilor achitate de companii a avansat cu 14,5%, la 6,8 miliarde de lei. Valoarea primelor brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale a crescut cu 8,5% in anul 2019 comparativ cu anul precedent, in timp ce valoarea subscrierilor pentru activitatea de asigurari de viata a inregistrat o crestere de 7,3%.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata