by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Buget de 2,8 milioane de lei pentru asigurarea personalului MAPN
Ministerul Apararii Nationale (MapN) - Unitatea Militara 01020 organizeaza o licitatie in vederea achizitionarii unui pachet de servicii de asigurare de viata, fara fransiza, pentru personalul MapN care isi desfasoara activitatea in tara, este dislocat in teatrele de operatii sau este trimis in misiune in strainatate, in perioada 2020-2023.

Valoarea contractului este estimata la 2,8 milioane de lei, pe o perioada de 36 de luni, politele urmand sa fie valabile atat pe teritoriul national, cat si in orice alt stat din lume, conform unui anunt de participare la licitatie publicat in SICAP.

Criteriul de atribuire a contractului va fi dat de pretul cel mai scazut, se precizeaza in document.

Potrivit caietului de sarcini, cantitatile previzionate sunt:Locatiile estimate unde poate fi dislocat/redislocat personalul asigurat sunt teatrele de operatii din Afganistan, Kosovo, Bosnia si Hertegovina, Irak etc. De asemenea, personalul mai poate sa fie dislocat/redislocat in tari precum R.D.Congo, Sudan, Coasta de Fildes, Liban, Nigeria, Nepal, Georgia, Pakistan, Liberia, Djibouti, Ucraina, S.U.A, Marea Britanie, Ungaria, Mali, Sudanul de Sud, Republica Centrafricana etc.

Conform documentului, personalul care isi desfasoara activitatea in tara, este dislocat in teatrele de operatii sau este trimis in misiune in strainatate va fi asigurat pentru urmatoarele riscuri si limite de raspundere, astfel:
  • minim 80.000 Euro pentru deces;
  • minim 60.000 Euro pentru invaliditate gradul I si II;
  • minim 40.000 Euro pentru invaliditate gradul III;
  • minim 60.000 Euro pentru imbolnaviri, pe timpul si din cauza actiunilor de lupta care au ca rezultat mutilari sau defecte fizice ireversibile ori vatamari corporale/afectiuni ce pot fi stabilite in mod obiectiv, respectiv afectiuni incadrabile intr-un grad de invaliditate ce determina o incapacitate adaptive de cel putin 50%, generate de tulburari morfologice si functionale si incadrabila intr-unul din gradele de invaliditate;
  • pana la 60 Euro/zi pentru cheltuieli de spitalizare si tratament ambulatoriu, daca se face dovada ca acestea au fost efectuate (dar nu mai mult de 90 zile si mai putin de 3 zile);
  • pana la 6.000 Euro pentru cheltuieli pe medicamente si tratament, daca se face dovada ca aceste cheltuieli au fost efectuate;
  • pana la 14.000 Euro pentru cheltuieli de repatriere, daca se face dovada acestor cheltuieli.
In plus, cazurile de invaliditate sau deces asigurate pot fi produse prin accidente, catastrofe sau alte asemenea evenimente (imbolnavire, impuscare, iradiere etc.), interventie in timpul si din cauza actiunilor de lupta, procesului de pregatire pentru lupta si indeplinirii sarcinilor pe timpul serviciului.

"Daca in cazul aceleiasi persoane asigurate se produc, in mod succesiv sau concomitent, mai multe din riscurile asigurate mentionate, suma platita de asigurator va fi suma indemnizatiilor de asigurare prevazute pentru fiecare risc asigurat in parte", se anunta in document.

In cazul producerii unui risc asigurat, asiguratorul trebuie sa fie instiintat de catre achizitor, asigurat sau beneficiar/beneficiari, in termen de maxim 10 (zece) zile lucratoare de la producerea acestuia, prin depunerea directa a instiintarii la sediul celei mai apropiate unitati teritoriale a asiguratorului, prin adresa scrisa, mesaj fax, e-mail sau e-fax transmise catre asigurator, precizeaza sursa citata.

Termen limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 05 martie 2019, ora 15:00, cand vor fi deschise ofertele.

Conform celor mai recente date transmise de Vicepresedintele Sectorul Asigurarilor - Reasigurarilor ASF, Cristian ROSU, in 2019, piata asigurarilor a avut un trend crescator semnalat inca din anii anteriori. Astfel, avansul a fost de circa 8%, pana la prime brute subscrise de aproximativ 11 miliarde de lei (circa 2,25 mld. euro).

Pe piata asigurarilor de viata, potrivit Vicepresedintelui ASF, NN Asigurari de Viata conduce topul jucatorilor, cu o cota de 38%.

*Sursa Foto: Freepik.com

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata