by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Provocarile anului 2020, dezbatute in cadrul evenimentului XPRIMM Time for Business
Ce va insemna anul 2020 pentru piata de asigurari? Aceasta se numara printre intrebarile la care vor raspunde reprezentanti ai ASF, ai asociatiilor de profil, dar si oficiali ai companiilor de asigurari si de brokeraj, prezenti la primul eveniment din acest an dedicat asigurarilor "XPRIMM Time for Business - Provocarile anului 2020", ce se va desfasura luni, 27 ianuarie a.c..

Evenimentul va avea loc la Hotel Sheraton din Bucuresti.

Cu aceasta ocazie, vor fi prezentate si analizate principalele tendinte care marcheaza dezvoltarea industriei de asigurari in 2020. De asemenea, vor fi dezbatute solutiile necesare pentru cresterea si dezvoltarea sanatoasa a pietei de profil.

2019 a fost un an de crestere a pietei de asigurari din Romania, dar si de consolidare a cadrului legislativ din domeniu, timp in care companiile au depus eforturi considerabile pentru a se adapta la noua legislatie privind distributia in asigurari - IDD. De asemenea, mai multi jucatori din piata au beneficiat de dezvoltarea tehnologica si au lansat noi produse si servicii, precum inspectia daunei sau constatarea daunei online/video, asistenti virtuali (chatbots), sisteme telematics si altele.

In acelasi timp, jucatorii atrag atentia asupra gradului ridicat de concentrare pe asigurari RCA, parcul auto imbatranit, daunalitatea crescuta, lipsa facilitatilor fiscale pentru asigurarile de viata, nivelul redus de incredere fata de industrie, dar si asupra crizei fortei de munca.

Piata asigurarilor a insumat, in primele noua luni ale anului 2019, prime brute in valoare de 8,13 miliarde lei, in crestere cu aproximativ 9% fata de valoarea inregistrata in aceeasi perioada a anului anterior. In acelasi timp, valoarea totala a daunelor achitate de asiguratori s-a majorat cu aproape 16%, conform raportului publicat de ASF.

In acelasi timp, valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut cu peste 12% fata de perioada similara a anului trecut, pana la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentand 65% din totalul pietei locale de asigurari.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata