by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Vienna Insurance Group (VIG) si Wiener Stadtische se conecteaza cu Silicon Valley
Vienna Insurance Group (VIG), grup prezent si pe piata locala de asigurari, si Wiener Stadtische au anuntat ca au devenit "Parteneri Fondatori" ai platformei globale de inovatie Plug and Play din Silicon Valley.

Parteneriatul permite VIG si Wiener Stadtische sa dezvolte teme in domenii de interes impreuna cu start-up-uri din Viena, Munchen si Silicon Valley si le ofera acces la o retea de peste 15.000 de start-up-uri deja verificate.

Al doilea "Partener Fondator" austriac al Plug and Play

VIG si Wiener Stadtische sunt, dupa Aeroportul din Viena, al doilea "Partener Fondator" al Plug and Play, aceasta fiind cea mai inalta forma de parteneriat oferita de compania californiana de inovatie, cu sediul in Sunnyvale din Silicon Valley.

"Principalul avantaj fata de alte platforme de inovatie similare este acela ca putem formula propriile noastre cerinte cu privire la solutiile digitale inovatoare. Ulterior, Plug and Play selecteaza si recomanda start-up-uri relevante care ofera deja solutii potrivite sau lucreaza in directia respectiva", a explicat Elisabeth STADLER, CEO al Vienna Insurance Group.

Platforma Plug and Play a fost infiintata in februarie 2006 si este specializata in conectarea start-up-urilor cu investitorii si cu marile corporatii.

Robert Lasshofer, CEO al Wiener Stadtische, considera ca asiguratorul este pregatit sa-si consolideze statutul de lider in inovatie pe piata austriaca: "Start-up-ul viesure dezvoltat de Grup este un partener inovator intern pentru promovarea serviciilor si proceselor digitale, iar parteneriatul cu Plug and Play ne permite sa combinam expertiza noastra cu know-how din intreaga lume."

Viena, Munchen si Silicon Valley

Grupul va beneficia de acest parteneriat in numeroase modalitati. Viena, incluzand biroul deshis recent de Plug and Play in complexul Vienna Airport City, este noul centru de inovatie al Europei Centrale si de Est. Fiind un "oras inteligent", Viena ofera un mediu optim pentru a atrage idei si talente si pentru a testa ideile nou dezvoltate.

Plug and Play detine un centru insurtech la Munchen, care ofera acces la o retea extinsa de solutii pentru industria de asigurari. Plug and Play are in acest moment o retea de 30 de birouri in intreaga lume si peste 300 de parteneri din toate sectoarele economice.

"Grupul de parteneri insurtech este cel mai extins. Aceasta reflecta o schimbare majora la nivelul industriei, care se reinveteaza in multe privinte. Suntem incantanti sa avem Vienna Insurance Group si Wiener Stadtische, jucatori de top in industria de asigurari, alaturi de noi, in cadrul biroului deschis recent la Viena, dar si ca ancora pentru centrul din Munchen", a declarat Renee WAGNER, Managing Director al Plug and Play Austria GmbH.

Gama extinsa de optiuni

In calitate de parteneri, VIG si Wiener Stadtische pot promova o serie de teme de interes pe baza carora Plug and Play sa identifice start-up-urile potrivite. Asa-numitele "fluxuri de afaceri" pot fi utilizate pentru a conecta direct partenerii cu start-up-uri de calitate cu scopul de a implementa rapid tehnologii inovatoare. De asemenea, VIG si Wiener Stadtische au un cuvant de spus in alegerea start-up-urilor participante la programele de tip accelerator derulate timp de trei luni la Viena si Munchen. Solutiile sunt dezvoltate in colaborare cu start-up-urile si integrate ulterior in portofoliul existent.

Wiener Stadtische are sediul central la Viena, 9 birouri principale, 130 de sucursale si aproximativ 4.000 de angajati. Este cea mai mare companie membra a grupului de asigurari interational VIENNA INSURANCE GROUP AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG). De asemenea, compania are sucursale in Italia si Slovenia.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul, cu o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor, este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari.

Companiile de asigurari detinute in Romania de Vienna Insurance Group - VIG si-au imbunatatit rezultatele in primele sase luni din 2019, inregistrand un profit inainte de impozitare de 2,4 milioane de euro, dupa ce in urma cu un an raportase o pierdere totala de 43,1 milioane de euro, potrivit rezultatelor financiare preliminare anuntate de grupul austriac. In acelasi timp, primele brute subscrise au insumat 234,9 milioane de euro, dupa ce in S1 2018 subscrierile au fost in valoare de 272,7 milioane de euro, marcand o scadere de 13,9%, insa aceasta scadere este mai mica decat cea raportata in primele trei luni ale acestui an. Reducerea subscrierilor a fost cauzata de scaderea cu peste 50% a segmentului RCA.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata