by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Afacerile VIENNA Insurance Group in Romania au insumat 115,9 milioane euro in T1 2019

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.

VIENNA Insurance Group si-a majorat primele si profitul

VIENNA Insurance Group a continuat sa creasca in primul trimestru din 2019. Avansul solid al primelor si al profitului (inainte de impozitare) demonstreaza ca performanta operationala se situeaza in parametrii planificati pentru 2019. Rata combinata a inregistrat o crestere usoara din cauza conditiilor meteo.

"Privind in urma, putem observa un prim trimestru de succes, cu rezultate in linie cu asteptarile noastre. Asadar, ne mentinem obiectivele pentru 2019, respectiv un volum al primelor subscrise de 9,9 miliarde de euro si un profit (inainte de impozitare) de 500-520 milioane de euro", a explicat Elisabeth STADLER, CEO al VIENNA Insurance Group.

Volumul total al primelor a insumat 2,9 miliarde de euro in primele trei luni din 2019, respectiv o crestere anuala de 2,9%. Asigurarile de sanatate au inregistrat cel mai rapid ritm de crestere a primelor, de circa 10%. Asigurarile de viata cu prime unice, care au avut o scadere trimestriala usoara de circa 2% in primul trimestru, inregistreaza o imbunatatire in acest moment, o evolutie asteptata dupa scaderile semnificative inregistrate in mod deliberat in trecut. Pietele din Bulgaria, Tarile Baltice, Ungaria si Polonia au contribuit in mod special la cresterea primelor in primul trimestru din 2019.

Profitul (inainte de impozitare) s-a situat la 127,5 milioane de euro, respectiv o crestere anuala de 8,7%. Pietele din Austria, Slovacia si Polonia au contribuit semnificativ la cresterea profitului.

Profitul (dupa impozitare si interesele minoritare) a crescut cu 10,5%, la 83,5 milioane de euro.

Cum era de asteptat, furtunile care au avut loc in Austria si Republica Ceha la inceputul lui 2019 au condus la cresterea cheltuielilor cu despagubirile comparativ cu anul anterior. Rata combinata a crescut marginal cu 0,6 puncte procentuale, pana la 96,8%. Pietele din Slovacia (-4,0 puncte procentuale) si Bulgaria (-3,1 puncte procentuale) au inregistrat o dinamica pozitiva a ratei combinate.

Rezultatul financiar s-a situat la 186,6 milioane de euro in primul trimestru din 2019. Aceasta inseamna o scadere anuala de 21,7% cauzata in principal de reducerea castigurilor din cedarea investitiilor.

Investitiile Grupului, incluzand numerarul si echivalentele de numerar, au insumat 38,7 miliarde de euro la 31 martie 2019 (+2,8% comparativ cu 31 decembrie 2018).

VIG precizeaza ca si-a ajustat sistemul de raportare financiara in concordanta cu schimbarea regulilor adresate emitentilor de pe piata principala a Bursei de Valori din Viena. Nicio schimbare nu se aplica rezultatelor anuale si semestriale. Totusi, incepand cu 2019, rapoartele interimare in concordanta cu regulile IAS 34 nu vor mai fi publicate concomitent cu rezultatele aferente trimestrelor intai si al treilea.

Cifrele trimestriale privind activele nete, pozitia financiara si rezultatele operationale pentru trimestrele intai si al treilea sunt elaborate in concordanta cu Standardele Internationale de Raportare Financiara (IFRS).

VIENNA Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor. Avand peste 25.000 de angajati, VIENNA Insurance Group este lider incontestabil in Austria si in pietele ECE pe care activeaza. Grupul se bucura de o pozitionare excelenta, care ii permite sa valorifice oportunitatile de crestere pe termen lung, intr-o regiune cu 180 de milioane de locuitori. VIENNA Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata