by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Insurance Europe: Nu sunt necesare noi masuri majore pentru asiguratorii din UE
Insurance Europe, federatia europeana ce reuneste asociatiile nationale ale asiguratorilor si reasiguratorilor, a transmis ca nu exista nicio justificare pentru aparitia unor noi masuri macroprudentiale pentru asiguratorii din Uniunea Europeana. Aceasta declaratie vine ca raspuns la o intrebare adresata de catre EIOPA - Autoritatea Europeana pentru Asigurari si Pensii Ocupationale.

EIOPA a intrebat daca dispozitiile existente ale Solvency II permit o supraveghere macroprudentiala adecvata.

Insurance Europe a subliniat ca actualul cadru de reglementare Solvency II garanteaza ca orice problema care da nastere la preocupari legate de riscul sistemic poate fi identificata si gestionata in timp util.

"Cadrul existent include deja cerinte specifice de raportare privind stabilitatea financiara, rapoartele bianuale de stabilitate financiara si testul de stres bienal, precum si cerintele de gestionare a lichiditatilor care fac parte din evaluarea proprie a riscului si a solvabilitatii si din sistemul de guvernanta", precizeaza Insurance Europe.

Potrivit ultimelor informatii ale federatiei, peste 3.400 de companii de asigurari au fost active in Europa in 2017, in scadere cu 2,5% fata de anul precedent. In acelasi timp, in Europa existau peste 950.000 de angajati directi in sectorul asigurarilor, cu 0,9% mai putini comparativ cu anul precedent.

Primele brute subscrise de asiguratorii europeni au avansat cu 4,7% in 2017, ajungand la 1.213 de miliarde de euro, in timp ce densitatea asigurarilor a crescut la peste 2.000 euro, capitol la care Romania continua sa fie pe ultimul loc.

In Romania, piata asigurarilor a inregistrat un avans de 4,5% in 2018 comparativ cu anul anterior, ajungand la valoarea de 10,14 miliarde de lei (aproape 2,2 mld. EUR), potrivit celor mai recente informatii publicate de ASF.

La 31 decembrie 2018 activau pe piata asigurarilor 29 de societati de asigurare, autorizate si reglementate de ASF, dintre care 16 au practicat numai activitati de asigurari generale, 7 au practicat numai activitati de asigurari de viata si 6 au practicat activitate compozita.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata