by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: Cerasela CHIRIAC: 2019 va fi un an al maturitatii pentru piata de asigurari
In 2018, piata de asigurari a consemnat o crestere de 4,5% fata de valoarea inregistrata in anul precedent. In aceleasi tendinte, anul 2019 va fi un an al maturitatii pentru sector, cu preocupari spre zona asigurarilor facultative, tehnologie si profesionalizarea angajatilor, a precizat pentru XPRIMM TV, Cerasela CHIRIAC, Owner, INTER Broker.

"Anul 2019 va fi un an al maturitatii pentru piata de asigurari, un an in care ne vom concentra cu totii pe zona de asigurari facultative si pe profesionalizarea oamenilor nostri. Nu in ultimul rand, vom arunca o privire catre viitor, catre ceea ce numim generic tehnologie, aplicatii, inovatie, creativitate. Poate chiar si la capitolul procese exista loc de imbunatatiri, astfel incat sa le facem mai simple pentru clientii nostri si pentru oamenii nostri", a precizat Cerasela CHIRIAC.

Oficialul INTER Broker spune ca in ultimii ani, clientii au devenit mai informati si pretentiosi in privinta produselor de asigurare. In acelasi timp, isi doresc produse all inclusive, precum cele din statele Europei de Vest, la preturi rezonabile, dar si o experienta tehnologica cat mai simpla si accesibila.

"Clientii au foarte mari asteptari, acest lucru este o certitudine. Conceptul de "all inclusive" este ceea ce isi doresc in acest domeniu. Este deficil, pentru ca si pe zona de cost exista o presiune foarte mare. Si atunci, sa vii cu un produs all inclusive la un pret rezonabil este oarecum misiune imposibila. De aceea este dificil sa raspundem asteptarilor clientilor care sunt pe zi ce trece tot mai sofisticati, mai bine informati, mai dornici de produse personalizare si care sa fie cat mai aproape de ceea ce ei intalnesc in Vest. Am constat ca tot mai des, clientii nostri se raporteaza tot mai mult la rudele lor din strainatate si isi doresc si ei o asigurare ca afara, ceea ce uneori este dificil", a mentionat Cerasela CHIRIAC.

"Noi suntem brokeri de retail. Observam tot mai multi tineri care inainteaza in varsta, sunt foarte aproape de tehnologie si isi doresc sa foloseasca sisteme similare din celelate domenii si in asigurari. Si-ar dori mai multe magazine de asigurare, mai multe produse complexe, cat mai simple si usor de achizitionat. Asa ca mai mult pe zona aceasta incercam sa fim prezenti. Noi chiar avem functional un sistem de tipul chat, in care putem interactiona cu clientul. Sunt clienti care au nevoie de comunicare si nu pot sa ajunga in birourile noastre. Asa ca, prin intermediul tehnologiei incercam sa fim aproape de ei, sa comunicam impreuna, sa indentificam nevoi si ulterior sa oferim solutii", a adaugat Cerasela CHIRIAC.

In 2019, INTER Broker isi propune sa faca pasi in directia tehnologiei, sa-si continue cresterea pe segmentul asigurarilor de sanatate si CASCO, dar si sa investeasca in educatia profesionala a angajatilor.

"Vrem sa facem pasi spre tehnologie. Suntem in discutii avansate cu partenerul nostru pe zona de software, 24Broker Life is Hard, pentru a dezvolta o aplicatie de vanzare pentru produsele de asigurare. De asemenea, pe zona de sanatate, suntem de un an si jumatate un jucator activ si crestem de la an la an, iar pe aceasta zona ne propunem si in 2019 cresteri foarte mari", a completat Cerasela CHIRIAC.

"Oferim clientilor nostri mai mult ca oricand produse competitive pe zona CASCO, fiind anul CASCO in INTER Broker in 2019, alaturi de asigurarile de sanatate. O alta directie a INTER Broker se refera la pregatirea si dezvoltarea personalului. Vom investi in educatia profesionala si personala a oamenilor", a concluzionat Cerasela CHIRIAC.

Piata de brokeraj s-a majorat cu 3,5% in 2018

In urma centralizarii raportarilor transmise de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, la data de 31.12.2018 (date provizorii), s-a constat o crestere a valorii primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata de 3,48%, de la 6,16 miliarde de lei (2017) la 6,38 miliarde de lei.

Iar gradul de intermediere a fost de 62,92% in 2018, fata de 63,56% in 2017.

La sfarsitul anului 2018, figurau inregistrati in evidentele Autoritatii de Supraveghere Financiara un numar 342 de brokeri autorizati (fata de 382 la finele anului 2017), din care: 28 de societati cu activitatea interzisa temporar, 299 de societati active si 15 societati cu activitatea suspendata temporar.

Liderul pietei a ramas SAFETY Broker, cu o cota de piata de 7,52%, fiind urmat de MARSH - Broker de Asigurare-Reasigurare (6,92%), TRANSILVANIA Broker de Asigurare (5,48%), DESTINE Broker (5,27%), INTER Broker (4,86%).

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata