by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ASIROM Vienna Insurance Group lanseaza un produs hibrid de asigurari de viata
Incepand cu luna februarie a.c., ASIROM Vienna Insurance Group ofera un produs hibrid de asigurari de viata - MaxInvest - ce combina avantajele unei asigurari traditionale cu oportunitatea de a investi pe pietele de capital. Polita se poate incheia pe o perioada intre 10 si 30 de ani.

Prima minima lunara este de 150 de lei.

Potrivit companiei, MaxInvest ofera flexibilitate maxima in alocarea primelor. Clientul are posibilitatea de a alege, oricand pe durata contractului, modalitatea de alocare a banilor intre o economisire cu dobanda garantata atractiva, o investitie intr-un fond de actiuni cu performante exceptionale sau protectie la riscuri care pot afecta bunastarea asiguratului si a familiei, cum ar fi bolile grave, invaliditatea, decesul etc.

"MaxInvest este un produs unic pe piata, in conditiile in care se adreseaza unei baze extinse de clienti din perspectiva riscului investitional acceptat: de la cei extrem de prudenti, care prefera sa economiseasca, beneficiind de garantia unui randament al capitalului, la cei dispusi sa-si asume un grad de risc investitional ridicat. Mai mult decat atat, flexibilitatea produsului este data si de faptul ca procentele de alocare a primelor catre cele doua programe investitionale pot fi modificate oricand pe parcursul derularii contractului", declara Cristian IONESCU (foto), Presedinte al Directoratului ASIROM.

"Acest produs hibrid a fost dezvoltat pentru a sustine permanent cresterea randamentului contractului de asigurare, prin doua clauze unice in piata, de protejare a castigurilor si de redirectionare a banilor, in ultimii ani de contract", a transmis compania.

Componenta de investitii

Concret, ai posibilitatea de a alege proportia in care vor fi alocate primele platite catre cele 2 programe de plasament financiar disponibile: unul ce ofera un randament garantat pe an, celalalt fiind reprezentat de fondul de investitii Erste Equity Romania, cu plasamente pe pietele de capital si in instrumente ale pietei monetare.

Un client poate alege, la momentul incheierii politei, sa aloce, de exemplu, cate 50% din prime catre fiecare dintre cele 2 programe. Ulterior, in orice moment pe perioada valabilitatii contractului, acesta poate modifica proportiile de alocare a primelor (deja platite si care urmeaza a fi achitate) in functie de eventuale oportunitati identificate sau pur si simplu ca urmare a dorintei de revizuire a propriei politici investitionale.

Nu sunt percepute niciun fel de taxe sau alte costuri pentru realocarea primelor sau pentru modificarea proportiei de alocare a primelor.

Componenta de protectie

Protectia de baza oferita de polita se refera la acoperirea riscului de deces din orice cauza. In plus, acoperirea poate fi extinsa prin achizitionarea de clauze suplimentare de asigurare ce ofera protectie financiara pentru diverse alte riscuri: de la boli grave, invaliditate, fracturi sau arsuri ca urmare a unui accident, interventii chirurgicale, respectiv spitalizare.

Protectia financiara acordata de ASIROM in cazul producerii riscului de baza (deces) va fi reprezentata de maximul dintre valoarea sumei asigurate aleasa de contractant si prevazuta in contract, respectiv valoarea contului la momentul producerii riscului (valoarea fondului aferent programului garantat si valoarea fondului programului investitional), plus 10% din suma asigurata.

Informatii suplimentare despre MaxInvest

  • Produsul este destinat persoanelor cu varste cuprinse intre 18 si 65 de ani
  • Contractul se poate incheia pe o perioada cuprinsa intre minimum 10 si maximum 30 de ani
  • Prima minima lunara este de 150 de lei
  • Primele se pot plati exclusiv esalonat, cu frecventa anuala, semestriala, trimestriala sau lunara; frecventa de plata poate fi modificata pe perioada valabilitatii contractului
  • Primele pot fi majorate / pot fi efectuate plati aditionale pe durata contractului
  • Contractul poate fi rascumparat total / partial incepand din anul 3 de asigurare
  • Indemnizatiile din asigurare sunt scutite de orice impuneri fiscale
Despre Erste Equity Romania

Fondul deschis de investitii Erste Equity Romania este un fond de actiuni. Conform prospectului de emisiune, fondul investeste cel putin 85% din activele sale in actiuni si va mentine o expunere de cel putin 70% pe moneda locala. Alocarea strategica din punct de vedere al localizarii entitatilor emitente va fi de 80% in instrumente emise / oferite de entitati inregistrate in Romania sau care au piata principala de listare Romania.

Activele Fondului sunt investite cu precadere in actiuni emise de principalele societati tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti. La finele anului 2018, Erste Equity Romania avea cele mai mari expuneri (dar sub 10% din valoarea activelor, fiecare) pe actiunile cotate la BVB ale Bancii Transilvania, Romgaz, BRD Groupe Societe Generale, respectiv OMV Petrom.

Fondul Erste Equity Romania administreaza active de peste 130 milioane lei, inregistrand un randament anualizat de 11,4%, in perioada 24.09.2013 - 24.09.2018.

ASIROM VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurari de pe piata, cu experienta de peste 25 de ani in Romania. Compania are o retea nationala de 138 de agentii, 1.900 de agenti activi si numerosi parteneri externi.

La sfarsitul primelor noua luni din 2018, ASIROM VIG ocupa a cincea pozitie pe piata asigurarilor din Romania, cu o cota de piata de 9,79% si subscrieri de peste 730 milioane de lei, potrivit calculelor facute de XPRIMM Publications in baza informatiilor publicate de ASF.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata