by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Afacerile VIG au crescut cu 2,9% in primele trei trimestre
Vienna Insurance Group (VIG) a continuat cresterea solida in primele trei trimestre din 2018, reusind sa-si imbunatateasca indicatorii cheie. "Aceasta dinamica pozitiva a businessului ne determina sa fim foarte increzatori ca ne vom atinge obiectivele stabilite pentru 2018. Ne mentinem tinta privind un volum total de prime brute subscrise de 9,5 mld. EUR si un profit inainte de impozitare de 450-470 mil. EUR in 2018. Cresterea noastra solida si diversificarea geografica a riscului ne ofera acces la resursele financiare necesare pentru a fi pregatiti pentru viitor. Acest lucru este reflectat si de ratingul A+ cu perspectiva stabila, reconfirmat de Standard & Poor's in trimestrul al treilea din 2018 datorita pozitiei financiare solide si a resurselor de capital adecvate", a declarat Elisabeth STADLER, Directorul General al Vienna Insurance Group.

Subscrierile au crescut cu 2,9%

Primele brute subscrise la nivelul Grupului au crescut cu 2,9% in primele trei trimestre din 2018, la aproximativ 7,4 mld. EUR. Excluzand asigurarile de viata cu prima unica, subscrierile au crescut cu 5,4%. Cu exceptia asigurarilor de viata cu prima unica, cresteri semnificative au fost inregistrate din nou pe toate liniile de business. Operatiunile din Republica Ceha, Tarile Baltice si Ungaria au fost principalele surse de crestere a primelor. VIG a inregistrat cresteri de doua cifre pe toate liniile de business in Tarile Baltice, unde volumul total de prime subscrise s-a majorat cu 16,5%. Ungaria a inregistrat de asemenea o crestere de doua cifre (+11,2%).

Crestere a profitului cu 6,4%

Profitul (inainte de impozitare) al Grupului a crescut cu 6,4% in primele trei trimestre din 2018, la 352,3 mil. EUR. Cresteri semnificative ale profitului au fost inregistrate in Austria, Republica Ceha si segmentul Alte piete din ECE, care include, printre altele, Croatia, Serbia, Macedonia si Ucraina. Cresterea de 34,9% inregistrata in Ungaria a avut o contributie importanta la rezultatul inainte de impozitare al Grupului si a avut la baza un efect statistic generat de reducerea, in 2017, a valorii contabile a activelor Vienna Life. Cresterea de 21,7% inregistrata de subsidiarele din Bulgaria ale Grupului VIG a avut de asemenea o contributie importanta la evolutia rezultatului Grupului. O crestere importanta a profitului a fost inregistrata, de asemenea, in Republica Ceha si Tarile Baltice.

Romania - performante mai putin favorabile

Romania este singura piata unde performanta din segmentul auto a fost mai putin favorabila, dar monitorizam cu atentie situatia pietei. O pierdere de 72,2 milioane de euro a fost raportata in primele trei trimestre din 2018. Aceasta a fost cauzata in primul rand de o depreciere a a fondului comercial in valoare de 50,1 milioane de euro efectuata in trimestrul al doilea, de constituirea unui provizion aferent unei investigatii antitrust la nivel de piata aflata in desfasurare si de cresterea rezervelor pe liniile de asigurari auto in trimestrul al treilea din 2018.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata