by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Pentru ce asiguratori au intermediat brokerii cele mai multe polite in S1/2018?
Brokerii de re/asigurare au intermediat, in primele sase luni din acest an, prime in valoare totala de 3,12 miliarde de lei, aproape jumatate (46,8%) dintre acestea fiind inregistrate pentru doar 3 companii de asigurari.

In ceea ce priveste principalele 10 societati de asigurare si/sau reasigurare pentru care brokerii de asigurare si/sau reasigurare au intermediat prime de asigurare in primul semestru din 2018, primul loc este ocupat de CITY Insurance, cu o pondere de 20,51%.

Aceasta este urmata de EUROINS Romania, cu un procent de 14,93%, si de ALLIANZ - TIRIAC Asigurari, cu 11,39%, reiese din informatiile publicate de ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Clasamentul este completat de: OMNIASIG VIG - 11,08%, ASIROM VIG - 10,84%, GROUPAMA Asigurari - 9,07%, GENERALI Romania - 5,95%, UNIQA Asigurari - 3,35%, Gothaer Asigurari Reasigurari - 1,69% si NN Asigurari de Viata - 1,23%.Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris, in primul semestru al anului 2018, prime brute in valoare de 5,04 miliarde lei, fiind la acelasi nivel cu cel raportat in perioada similara a anului trecut. Din totalul pietei,79% reprezinta prime brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale (3,97 miliarde lei), iar 21% sunt prime aferente asigurarilor de viata (1,07 miliarde lei).

Iar Valoarea primelor intermediate de brokerii de re/asigurare s-a redus cu 1,73% in perioada ianuarie-iunie 2018 comparativ cu acelasi interval din 2017, pana la 3,12 miliarde de lei. In acelasi timp, gradul de intermediere al brokerilor a scazut la 61,93%, de la 63,01% in urma cu un an.

Gasiti aici care este valoarea afacerilor fiecarui asigurator si broker, calculata de XPRIMM Publications in baza cotelor de piata transmise de ASF.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata