by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Asigurarile private de sanatate, tot mai solicitate. Subscrierile au crescut cu 42% in S1 2018
Nevoia unei protejari suplimentare a sanatatii in conditiile in care sistemul sanitar de stat este deficitar, dar si utilizarea asigurarilor private de sanatate tot mai mult ca beneficiu extra-salarial in vederea atragerii si retentiei de personal de catre angajatorii romani au sustinut cresterea pietei de asigurari private de sanatate in primele sase luni din 2018, conform informatiilor publicate de ASF.

Astfel, companiile de asigurari au inregistrat, in perioada ianuarie - iunie 2018, prime brute subscrise din asigurarile de sanatate in valoare totala de 165,77 milioane de lei, in crestere cu aproape 42% comparativ cu perioada similara a anului trecut, cand a insumat 116,87 milioane de lei.

Cele mai multe subscrieri de asigurari de sanatate au fost realizate de companiile cu activitate pe segmentul asigurarilor generale, respectiv 102,12 milioane de lei (fata de 71,74 milioane lei in S1 2017), in timp ce asiguratorii de viata au susbscris 63,65 milioane de lei (de la 45,12 milioane lei).

Si numarul de contracte de asigurare de asigurari private de sanatate a crescut considerabil (+33,20%), in primul semestru din 2018, fiind in vigoare 340.581 de contracte, din care 325.224 incheiate pe segmentul asigurarilor generale si 15.357 de contracte pe linia de asigurari de viata.

In 2017, piata asigurarilor private de sanatate a avansat cu 20,6% comparativ cu anul precedent, in conditiile in care in anul 2016 s-a consemnat o crestere de 70%. Astfel, subscrierile companiilor pe acest segment au ajuns la valoarea de 208,65 milioane de lei, conform ASF.TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata