by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Profitabilitatea societatilor de asigurare s-a redus cu 25% in primul semestru din 2018
La nivelul intregii piete de asigurari, rezultatul net al activitatii din semestrul I 2018 a fost pozitiv, in valoare de 195,91 milioane de lei, cu aproximativ 25% mai redus fata de aceeasi perioada a anului precedent, conform raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara.

Astfel, valoarea profitului net, cumulat la nivelul intregii piete pentru societatile care au consemnat profit, a fost de 261,56 milioane lei la sfarsitul primelor 6 luni ale anului 2018, in scadere cu aproximativ 10% fata de 25 semestrul I 2017. Totodata, pierderea neta, cumulata la nivelul intregii piete pentru societatile care au inregistrat pierdere, a fost in valoare de 65,65 milioane lei.

Incepand cu anul 2016, anul implementarii regimului Solvabilitate II, se observa o imbunatatire a rezultatului financiar la nivelul intregii piete de asigurari, precizeaza ASF.In ceea ce priveste rezultatele tehnice obtinute de societatile de asigurare in ultimii 5 ani, pentru activitatea de asigurari generale, observam ca profitul a scazut cu 46%, la 92,73 milioane lei, in timp ce pierderea s-a majorat cu 242%, la 84,73 milioane lei.Rezultatul tehnic la nivelul activitatii de asigurari de viata include un profit in valoare totala de 88,27 milioane de lei (+39%) si o pierdere de 1,91 milioane de lei (-67%).Piata asigurarilor a stagnat in primul semestru din 2018. Societatile de asigurare autorizate si reglementate de ASF au subscris, in primul semestru al anului 2018, prime brute in valoare de 5,04 miliarde lei, fiind la acelasi nivel cu cel raportat in perioada similara a anului trecut. Din totalul pietei,79% reprezinta prime brute subscrise pentru activitatea de asigurari generale (3,97 miliarde lei), iar 21% sunt prime aferente asigurarilor de viata (1,07 miliarde lei).

In acelasi timp, piata de brokeraj a consemnat o reducere de 1,73%, raportand prime intermediate in valoare de 3,12 miliarde de lei, potrivit raportului ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara. Si gradul de intermediere al brokerilor a scazut la 61,93% la sfarsitul lunii iunie 2018, de la 63,01% in urma cu un an.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata