by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Numaratoarea inversa pentru 2021 a inceput: asiguratorii se pregatesc pentru implementarea IFRS 17
Cum se pregatesc sa actioneze companiile globale din industria de asigurari la noul regim de raportare financiara la un an dupa publicarea "IFRS 17 Contracte de asigurare" si cu doi ani inainte de data intrarii in vigoare a acestuia - 1 ianuarie 2021?

Realizat de catre Economist Intelligence Unit (EIU) in numele Deloitte, Sondajul global privind IFRS 17 Contracte de asigurare analizeaza opiniile a 340 de directori executivi din companii de asigurare din America de Nord, Europa si Asia cu privire la amploarea si complexitatea provocarilor de a pune in aplicare IFRS 17 din perspectiva bugetelor necesare, tehnologiilor potrivite pentru a se conforma cu noile standarde si a disponibilitatii resurselor necesare pentru a efectua schimbarea.

Principalele concluzii ale studiului:

Timpul de pregatire este aproape suficient. Asiguratorii globali sunt prudenti in ceea ce priveste respectarea datei de punere in aplicare, iar 90% au raspuns ca se vor conforma pana la 1 ianuarie 2021 (45% au exprimat un nivel de incredere ridicat). Rezultatele au variat dupa tipul asiguratorului, 60% dintre companiile de asigurare de sanatate au indicat ca sunt foarte increzatoare, in timp ce doar 37% dintre companiile de asigurare de viata au raspuns cu acelasi nivel de certitudine.

Din perspectiva regionala, Europa este mai increzatoare decat alte regiuni - 55% dintre respondenti au exprimat un nivel de incredere ridicat de conformare la noile cerinte, in timp ce 41% sunt oarecum increzatori. La polul opus, doar 4% dintre canadieni sunt foarrte increzatori ca vor putea aplica noile standarde pana in 2021.

Un upgrade de tehnologie este necesar. 87% dintre asiguratori considera ca tehnologia sistemelor actuale va necesita un upgrade pentru a colecta noile date si pentru a efectua calculele necesare pentru conformare. Colectarea de date a fost citata ca fiind cea mai mare provocare tehnologica.

Costurile semnificative de implementare au fost deja bugetate. Majoritatea companiilor de asigurare au in acest moment niste bugete estimative, rezultatele sondajului indicand faptul ca cheltuielile la care se asteapta sunt mult mai mari decat cele estimate in 2013. 35% dintre asiguratori se asteapta sa cheltuiasca mai mult de 50 milioane de euro pentru a se conforma IFRS 17, in comparatie cu doar 7% cu cinci ani in urma.

Publicarea IFRS 17 marcheaza o schimbare unica in contabilizarea politelor de asigurare.

Noile reglementari au scopul de a introduce, pentru prima data, un cadru global bazat pe principii care sa tina seama de toate tipurile de contracte de asigurare, sa creeze o mai mare transparenta si standardizare in declaratiile financiare.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata