by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Compania de asigurari de viata AEGON Romania, crestere de peste 10% in 2017
AEGON Romania, parte a grupului financiar international AEGON, raporteaza un volum al primelor brute subscrise in 2017 de peste 110,8 milioane lei, in crestere cu 10,6% fata de anul 2016, cand volumul total de prime brute subscrise a fost de 100,2 milioane lei.

Valoarea totala a plasamentelor a crescut in 2017 la 276,9 milioane lei, de la 238,6 milioane lei in 2016. De asemenea prima medie bruta s-a situat in 2017 la valoarea de 2.650 lei.

Indemnizatiile pentru evenimente asigurate au fost anul trecut in valoare de 1,7 milioane lei, in comparatie cu 2016 cand s-au platit daune in valoare de 1,37 milioane lei. Indemnizatiile pentru politele ajunse la finalul perioadei contractuale, maturitatile (plati integrale si anuitati), au crescut de la 7,5 milioane lei in 2016, la 9,6 milioane lei in 2017.

"In anul 2017 am continuat procesul de consolidare a prezentei noastre pe piata din Romania. Dezvoltarea parteneriatelor de bancassurance cu Banca Transilvania si Alpha Bank, precum si cresterea principalilor indicatori sunt semne ce confirma evolutia AEGON in Romania. In implementarea strategiei noastre de business in 2018 suntem incurajati nu numai de rezultatele anului precedent, dar si de evolutia pozitiva a pietei asigurarilor de viata din Romania", a declarat Sinziana MAIOREANU, CEO al AEGON Romania.

AEGON este prezenta pe piata romaneasca si prin compania de Pensii Private, care administreaza fondurile Vital si Esential, pensii private obligatorii, respectiv facultative.

"Eforturile noastre se canalizeaza si in directia educarii financiare a publicului, mai ales la nivelul copiilor. In asociere cu Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), AEGON Romania s-a implicat incepand din 2016 intr-o campanie nationala de educatie financiara in scoli. Avem in vedere continuarea implicarii noastre in asemenea actiuni si anul acesta, pentru a forma un public care sa poata lua decizii bune pentru asigurarea unui viitor financiar fara griji", a adaugat Sinziana MAIOREANU.

Cresterea ponderii asigurarilor de viata in totalul asigurarilor, de la 18% in 2016, la 21% in 2017, conform rapoartelor ASF, ne arata ca piata romaneasca a asigurarilor este in curs de maturizare. Din analizele AEGON, cresterea pietei s-a bazat in primul rand pe asigurarile asociate creditelor de consum si ipotecare si pe asigurarile de sanatate.

"Prognozele noastre, precum si valorile pietei pe primul trimestru 2018, ne indreptatesc sa consideram ca piata va ramane stabila pana la finalul anului", a concluzionat Sinziana MAIOREANU.

AEGON Romania are in vedere in cursul acestui an lansarea si promovarea unor produse noi, rebrandingul unor produse, relansarea website-ului aegon.ro, inaugurarea unei platforme digitale noi, implicarea in actiuni de educatie financiara a publicului, precum si alte actiuni ce vor fi anuntate.

AEGON a intrat pe piata din Romania in 2007, prin divizia de pensii private, si in 2008 prin compania de asigurari de viata. In prezent, AEGON Romania are peste 900.000 de clienti si 130 de angajati.

Nota: Rezultatele AEGON Romania nu se regasesc in statisticile oficiale publicate de ASF, deoarece AEGON Romania este sucursala a AEGON Polonia, iar conform legislatiei in vigoare, rezultatele nu sunt in mod explicit prezentate in raport, ci sunt cumulate cu ale celorlalte sucursale active in segmentul asigurarilor de viata.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata