by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Vienna Insurance Group, pionier in investitii sustenabile social
Conform Comisiei Europene, pentru a atinge obiectivele stabilite in domeniile climatic si energetic sunt necesare investitii in sustenabilitate in valoare de 180 de miliarde de euro anual pana in 2030. O proportie semnificativa va fi generata de investitorii institutionali privati, cum sunt companiile de asigurari.

Baza legala pentru aceste investitii va fi planul de actiune al UE privind "Finantarea cresterii sustenabile".

Vienna Insurance Group (VIG) a fost singura companie de asigurari invitata de Autoritatea Europeana de Supraveghere a Asigurarilor (EIOPA) de la Frankfurt pentru a-si prezenta, ca studiu de caz, investitiile in domeniul sustenabilitatii, se precizeaza in comunicatul transmis de grup.

"Ceea ce este planificat acum la nivelul Uniunii Europene este deja parte a vietii noastre in cadrul VIG de cateva decenii", a explicat Elisabeth STADLER, Directorul General al VIG. Grupul VIG investeste in domeniul locuintelor sociale de peste 30 de ani, oferind sprijin pentru construirea a peste 100.000 de locuinte cu preturi accesibile. Investitiile VIG in acest segment reprezinta o contributie importanta la stabilitatea pietei imobiliare si la dezvoltarea solidaritatii sociale.

In termeni simpli, investitiile sunt considerate in general "sustenabile" daca urmaresc acesti trei factori: mediu, social si guvernanta- referirea generica la acestia fiind de "criterii ESG" (din engleza - environment, social, governance). Desi agenda UE include printre criterii si factorul social, in acest moment acesta joaca doar un rol secundar. De aceea noi sustinem ca acestuia sa-i fie acordata o atentie mai mare, spun oficialii VIG. 

"Potrivit Eurostat, unu din zece cetateni europeni locuieste in acest moment in locuinte cu preturi accesibile, iar nevoia pentru astfel de spatii de locuit este in crestere. Locuintele cu preturi accesibile reprezinta un subiect prioritar in multe state membre. Agenda de sustenabilitate a UE va trebui astfel sa acorde o importanta crescuta factorului social acum, mai degraba decat in viitor", a subliniat Elisabeth STADLER.

Procesul de elaborare a cadrului legislativ european privind investitiile sustenabile incepe in aceasta toamna. Primul pas va fi elaborarea unui sistem de clasificare unitar care sa ofere investitorilor o imagine clara asupra a ceea ce este considerat "sustenabil". Acest lucru inseamna o oportunitate pentru autoritatile europene de a acorda o importanta mai mare criteriului social. Ulterior, Comisia Europeana intentioneaza sa includa sustenabilitatea in cadrul cerintelor de reglementare privind companiile de asigurari.

Vienna Insurance Group (VIG) este principalul expert pe piata asigurarilor in Austria precum si in Europa Centrala si de Est. Grupul cu o traditie indelungata, branduri puternice si o relatie apropiata cu clientii este format din aproximativ 50 de companii din 25 de tari. VIG are o experienta de aproape 200 de ani in domeniul asigurarilor. Avand peste 25.000 de angajati, Vienna Insurance Group este lider incontestabil in Austria si in pietele ECE pe care activeaza. Vienna Insurance Group este compania cel mai bine cotata dintre emitentii care fac parte din ATX, indicele principal al Bursei de Valori din Viena. Grupul este, de asemenea, listat la Bursa din Praga.

VIG detine in Romania companiile de asigurari OMNIASIG, activa pe segmentul asigurarilor generale, ASIROM, cu activitate compozita, si BCR Asigurari de Viata, cu afaceri pe segmentul life.

In primul trimestru din 2018, VIENNA Insurance Group a inregistrat, in Romania, un profit inainte de impozitare de 4,1 milioane euro, cu 27,3% mai mare comparativ cu aceeasi perioada din 2017 (3,2 milioane euro), arata rezultatele financiare anuntate de grupul austriac. In acelasi timp, VIG a raportat prime brute subscrise in valoare de 146,6 milioane euro in tara noastra, cu 11,4% mai mult comparativ cu primul trimestru din 2017 (131,6 milioane euro).

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata