by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: MediHelp International - 30% crestere in 2017 si peste 85% retentie clienti
Asigurarile private de sanatate sunt din ce in ce mai populare in Romania, ceea ce inseamna ca romanii sunt constienti de beneficiile oferite de aceste polite. Imbucurator este si faptul ca acest lucru poate fi sesizat nu doar in randul persoanelor fizice, ci si in randul persoanelor juridice. Cel putin asa stau lucrurile la MediHelp International, o companie apreciata atat pe piata nationala, cat si pe cea internationala.

Ce a determinat aceasta crestere a cererilor pentru asigurari private de sanatate? Este doar una dintre intrebarile care si-au gasit raspunsul, in cea mai recenta editie a emisiunii XPRIMM Time for Business. Prezenta in studioul XPRIMM, Alexandra GARDAN - Director Dezvoltare, MediHelp International -, a explicat trendul pozitiv pe care s-au inscris politele private de sanatate si a dezvaluit cateva din secretele companiei pe care o reprezinta.

"Trendul pozitiv, pe care l-am remarcat incepand cu 2014, si-a continuat cresterea si in 2017. In primul rand, a crescut volumul de cereri de asigurare - atat in general, cat si in ceea ce priveste portofoliul MediHelp -, si au aparut noi planuri de asigurare. Asiguratorii au inceput sa vada aceasta nevoie, care este din ce in ce mai evidenta pe piata, si sa incerce sa dezvolte planuri de asigurare distincte sau clauze suplimentare la diverse polite de asigurare de viata sau accidente. Cu siguranta, romanii au inceput sa inteleaga mai bine asigurarile de sanatate, mai ales ca piata - atat companiile de asigurari, cat si intermediarii -, incearca sa educe in acest sens si explica din ce in ce mai mult care sunt beneficiile unei asigurari de sanatate, spre deosebire de un abonament medical. Desigur, exista mult mai multe beneficii pe partea de asigurare de sanatate si ceea ce acopera acestea, iar companiile, departamentele de HR si angajatii devin din ce in ce mai interesati. Din perspectiva MediHelp, si persoanele fizice au devenit mai interesate", a explicat Alexandra GARDAN, la XPRIMM Time for Business.

Apreciate in randul persoanelor juridice, atat de angajati, cat si de angajatori, ca beneficii extra-salariale, asigurarile private de sanatate sunt din ce in ce mai apreciate si de persoanele fizice. Astfel, portofoliul MediHelp a fost, in 2017, unul bazat mai mult pe politele individuale, dupa ce 2016 se remarcase printr-un echilibru aproape perfect intre persoanele fizice si cele juridice.

"In acest moment, cel putin din experienta MediHelp, portofoliul pe 2017 este reprezentat preponderent de politele individuale (persoane fizice), cu o proportie de aproximativ 60%. Anul acesta, s-a schimbat balanta, pentru ca, in 2016, lucrurile erau echilibrate: aproximativ 50% din portofoliu pe companii si aproximativ 50% portofoliu individual. Anul acesta, avem mai multe polite individuale. MediHelp nu se adreseaza companiilor mari, cu foarte multi angajati, piata tinta o reprezinta persoanele fizice. In companii, target-ul nostru este managementul, astfel incat vizam companii mici si mijlocii, manageri in companiile foarte mari si persoanele individuale", arata Alexandra GARDAN.

Pentru MediHelp, 2017 a fost un an important atat pe plan national, cat si international. In Romania, a fost un an de consolidare a portofoliului si imaginii MediHelp, in vreme ce, pe plan international, 2017 a fost un an in care MediHelp a intrat pe pietele din Ungaria si Polonia.

"In 2016, MediHelp a lansat niste planuri de asigurare dezvoltate de catre noi, care sunt adaptate nevoilor pietelor locale pe care vindem. In 2017, in Romania, am consolidat portofoliul MediHelp, iar in Ungaria si Polonia a fost un an in care am intrat cu aceste planuri pe piata. Suntem la inceput, suntem foarte mici, dar speram sa crestem frumos. Daca vorbim despre cereri, am observat o crestere cu 50% a cererilor de asigurare si a lead-urilor, care vin atat din partea clientilor individuali, cat si din partea companiilor. Acest lucru ne bucura si inseamna ca din ce in ce mai multe cereri se vor transforma si in polite", mai spune Alexandra GARDAN.

Privind la reusitele din ultima perioada - 30% crestere in 2017, peste 85% retentie clienti si 50% din portofoliu bazat pe recomandarile clientilor deja existenti -, MediHelp poate spera la o crestere si pe viitor, atat la nivel national, cat si international.

"In comparatie cu 2016, anul 2017, raportat la sfarsitul lunii septembrie, are o crestere de 30%. Este un procent bun, care are legatura cu faptul ca acum consolidam planurile concepute si lansate in 2016. Clientii fideli sunt motivati sa ramana in portofoliul MediHelp datorita serviciilor premium pe care le ofera planurile pe care le promovam, dar si atentiei deosebite pentru fiecare dintre ei. Mai mult decat atat, pot sa spun ca, in portofoliul MediHelp, 50% inseamna vanzarile directe, iar 50% sunt vanzari ca urmare a recomandarilor primite din partea clientilor existenti. Clientii pe care ii avem sunt multumiti, procentul de retentie este mai mare de 85% - si ne dorim sa il mentinem in aceasta zona -, ceea ce spune foarte multe. Durata de viata a unei polite MediHelp este de aproximativ sapte ani, clientii ramanand cu noi un timp indelungat, pentru ca inteleg beneficiile acestor polite si le folosesc", a mai precizat, la XPRIMM Time for Business, reprezentantul MediHelp International.

Prin ce se diferentiaza MediHelp de ceilalti jucatori din piata, care sunt obiectivele companiei pentru anul care urmeaza si de ce cresterea organica este, din perspectiva MediHelp, mult mai importanta?

"Planurile MediHelp au fost accesibile atat fortei de vanzari, cat si intermediarilor din piata din Romania. In primul rand, ne adresam unei nise mult mai restranse: persoane fizice cu venituri peste medie, oameni care calatoresc foarte mult si ar avea nevoie de beneficiile unei asigurari de sanatate. Planurile MediHelp nu sunt in competitie cu planurile locale, pentru ca ofera intotdeauna acoperire internationala - europeana sau la nivel global -, si pot acoperi atat persoane non-rezidente in Romania, cat si persoane rezidente. Noi incercam intotdeauna sa venim cu ceva nou, care sa largeasca nisa careia ne adresam in piata. Anul viitor, vom avea un plan nou, care va acoperi tratamentul cancerului. In plus, ne vom largi lista de parteneri asiguratori cu care colaboram, MediHelp avand in portofoliu asiguratori internationali de prestigiu, care preiau riscul pentru planuri. MediHelp si-a propus intotdeauna o crestere organica, niciodata nu ne-am dorit un boom. Ne dorim sa crestem incet, dar sigur si ne dorim sa crestem pe pietele noi pe care am intrat, de unde avem asteptari mari", a dezvaluit, la XPRIMM Time for Business, Alexandra GARDAN - Director Dezvoltare, MediHelp International.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata