by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
VIDEO: GRAWE Romania: Suntem o companie compozita, care colaboreaza foarte bine cu brokerii
O modificare importanta pentru GRAWE Romania, in 2017, a fost intrarea pe piata auto, devenind astfel o companie compozita si oferind clientilor toate tipurile de asigurari de care au nevoie, inclusiv pentru biciclete, au declarat reprezentantii societatii in cadrul emisiunii "Ora de risc", difuzata marti, 7 noiembrie 2017, de RFI Romania.

Asigurarile de viata au inregistrat o crestere de 36% in primele sase luni din acest an, chiar daca detin o pondere mica in totalul industriei de asigurari. Printre factorii care au sustinut aceasta evolutie se numara cresterea economica a tarii, dar si cresterea interesului romanilor pentru astfel de polite, a explicat Paul SWOBODA - Presedinte al Directoratului GRAWE Romania.

In ceea ce priveste evolutia companiei, "2017 a insemnat pentru GRAWE intrarea pe piata auto. Vindeam asigurari de viata, de proprietati, de locuinte si acum suntem un asigurator full compozit vanzand si asigurari auto, adica RCA si Casco. Asta a fost o modificare importanta pentru noi", a declarat Adina MANDOIU - Director de Marketing, PR si Comunicare, GRAWE Romania. Ea a adaugat ca modificarile legislative au facut ca acest business sa fie intr-o continua transformare.

Care sunt obiectivele companiei? "Suntem un asigurator de retail si vrem ca clientul nostru sa cumpere toate asigurarile de care are nevoie. Acest proces l-am incheiat cu asigurarile auto, iar acum trebuie sa il consolidam si ne uitam daca este nevoie de produse noi. Anul acesta am facut niste studii pe piata, unde am vazut ca mai exista niste nevoi si acolo vom veni cu produse noi. De exemplu, un produs nou este raspunderea civila pentru familie si persoanele fizice", a spus Paul SWOBODA.

Au existat schimbari in comportamentul si preferintele consumatorilor de asigurari de viata in acest an? "Populatia Romaniei devine din ce in ce mai educata in toate domeniile, inclusiv asigurari de viata. De ce se vinde mai bine asigurarea de masini fata de cea de viata? Poate ca un factor este faptul ca popularizam foarte mult aceasta asigurare obligatorie auto (RCA), dar pe de alta parte este si o mentalitate a romanului, caruia este greu sa te adresezi si sa il pui in fata posibilitatii unui eveniment care l-ar afecta pe el si familia lui. Sa vorbesti despre moarte, boli grave este un lucru dificil in Romania. Este mult mai usor sa vorbesti despre tabla, este mai usor sa ii prezinti ca i se umfla parchetul daca il inunda vecinul, ca trebuie sa isi refaca zugraveala casei. Astea sunt niste evenimente pe care el (clientul) le poate percepe, il afecteaza financiar, dar la care se poate gandi", a aratat Adina MANDOIU.

"In acelasi timp, cei care au cea mai mare nevoie de asigurare, si ma refer la asigurarea de viata, sunt de fapt persoanele cu cele mai mici venituri. Acolo impactul este cel mai puternic si, totusi, ei sunt cei care considera ca asigurarea de viata este un lux", a adaugat ea.

"Revenind la tendintele din comportamentul clientilor, sunt tendintele clientului conectat. Putem spune ca se indrepta toot mai multi catre asigurari de viata si spre diverse forme de asigurare, dar se indreapta din ce in ce mai mult spre o varianta cat mai usoara, rapida de achizitie a asigurarilor de toate tipurile. Si atunci trebuie sa vii cu noi strategii de de vanzare si de marketing care sa se adreseze acestui client conectat", a continuat oficialul GRAWE.

Reprezentantii GRAWE Romania considera ca satisfactia clientilor este cea mai importanta. "In timpurile moderne in care traim nu putem supravietui daca nu avem clienti multumiti de serviciile pe care le oferim".


TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata