by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
GROUPAMA Asigurari: Subscrierile din categoria Sanatate si Accidente au avansat cu 87% in S1 2017
Valoarea primelor brute subscrise de GROUPAMA Asigurari a crescut cu peste 5% in primul semestru al anului 2017 fata de aceeasi perioada a anului trecut, ajungand la 462 milioane lei, a anuntat marti compania, precizand ca cel mai mare avans a fost raportat de categoria Sanatate si Accidente.

In euro, cresterea subscrierilor a fost de 2,7%, la 98 milioane de euro, conform datelor grupului. "Diferenta versus rezultatele comunicate la nivel de Grup este un efect contabil datorat exercitiului fast-close folosit in raportarea IFRS", explica asiguratorul.

In rezultatul obtinut de GROUPAMA Asigurari in prima jumatate a anului, asigurarile Non-Viata au avut o contributie de 445 milioane lei, in crestere cu 5,3% fata de anul trecut, in timp ce rezultatul tehnic net dupa comisionare s-a imbunatatit, fiind sustinut in mare masura de imbunatatirea rezultatelor pe segmentele Sanatate, Accidente si Property (inclusiv Agro).

Per total, valoarea primelor brute subscrise in categoria Sanatate si Accidente a inregistrat o crestere semnificativa, de 87%, in contextul potentialului ridicat al acestui segment de piata, precum si datorita eforturilor sustinute de dezvoltare a acestei linii de business, ajungand la valoarea de 23,1 milioane lei.

Zona de Property (inclusiv Agro) a avut o evolutie semnificativa fata de aceeasi perioada a anului trecut, marcand o crestere de peste 8%, pana la 100 milioane lei.

Pe segmentul Auto, politele CASCO au inregistrat o crestere de 9%, pana la 189 milioane lei, in timp ce RCA a scazut cu 11% pana la valoarea de 109 milioane lei.

Linia de Alte asigurari Non-viata - Transport, Raspunderi civile si Travel a inregistrat o crestere de 9%.

Asigurarile de Viata, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut, au avut o evolutie stabila in primul semestru al anului 2017, acesta fiind un punct de focus al companiei pentru perioada urmatoare.

"Rezultatele inregistrate in prima jumatate a anului confirma faptul ca strategia noastra functioneaza si ca suntem pe drumul cel bun in ceea ce priveste castigarea preferintei romanilor prin livrarea de produse si servicii de calitate la un pret corect, datorita angajamentului crescut al tuturor colegilor nostri. Vom continua sa le oferim continuitate clientilor nostri, persoane fizice sau companii, intr-un mod simplu, predictibil si flexibil, ramanand in acelasi timp fideli valorilor noastre - responsabilitate, solidaritate, proximitate si performanta", a declarat Francois COSTE, Director General al GROUPAMA Asigurari.

GROUPAMA Asigurari ofera servicii de asigurare pentru 1,1 milioane de clienti individuali si 67.000 de companii.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata