by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
ASF ar putea injumatati taxa brokerilor de asigurare pe veniturile din comisioane
Dupa ce brokerii au fost afectati de reducerile semnificative ale comisionelor de pe segmentul RCA, astazi ar putea primi o veste buna de la ASF. Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara ar urma sa discute astazi, 30 august a.c., despre reducerea la jumatate a principalei taxe platite de brokerii de asigurare, din veniturile din comisioane.

Astfel, taxa ar urma sa scada de la 0,2%, pana la 0,1% din veniturile din comisioane.

Aceasta reducere a taxei vine dupa mai multe discutii intre oficialii ASF si reprezentantii Patronatului Roman al Brokerilor - PRBAR.

"Din cate stiu, propunerea de reducere a taxei pana la 0,1% va intra astazi pe ordinea de zi a Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara si vine ca urmare a diligentelor PRBAR pe fondul diminuarii comisioanelor", a declarat pentru 1asig.ro Cristian BALANICA, Director Executiv, Patronatul Roman al Brokerilor de Asigurare-Reasigurare.

Conform acestuia, pe masa discutiilor dintre PRBAR si ASF exista trei puncte importante, printre care si aceasta scadere a taxelor pentru brokeri. Si celelalte doua subiecte vor fi reluate din toamna.

Contactati de 1asig.ro, reprezentantii ASF au precizat ca deciziile Consiliului pot fi discute doar dupa incheierea sedintei.

Piata de brokeraj din Romania a crescut cu circa 5% in primele trei luni din 2017, potrivit datelor ASF. Astfel, in urma centralizarii raportarilor transmise, la data de 31 martie 2017, de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, rezulta ca valoarea primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata a fost in suma de 1,6 miliarde lei. Brokerii au intermediat 63% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori.

In primul trimestru din 2017, veniturile brokerilor obtinute din activitatea de intermediere in asigurari au scazut cu 12,2% fata de perioada similara a anului anterior, pana la 230,5 milioane lei.

Conform datelor centralizate, la data de 31 martie 2017, un numar de 316 brokeri de asigurare si/sau reasigurare au desfasurat activitate de intermediere in asigurari si/sau regularizare daune.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata