by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Incotro se indreapta piata de brokeraj?
Pe perioada verii am inceput o noua serie de emisiuni "Ora de Risc", in cadrul carora vom discuta, live pe Facebook, despre succesul in brokerajul de asigurari din Romania, cu provocari si solutii la problemele cu care jucatorii din domeniu se confrunta.

Astfel, pe parcursul a 6 emisiuni vor fi invitati 6 brokeri diferiti. In premiera, emisiunile nu vor avea loc in cadrul studioului RFI, ci live pe Facebook, in conditiile in care postul de radio a intrat in concediul de vara. Vom reveni in studio pe 5 septembrie, de la ora 17.30.

Astazi, vor discuta despre succes Stefan PRIGOREANU - CEO, MILLENIUM Insurance Broker (MIB) si Sergiu COSTACHE - Revista PRIMM Asigurari & Pensii.

Emisiunea de astazi este a treia din sezonul de vara, in celelalte doua fiind invitati Otilia MIHAI - Director General, Consultant AA Broker de Asigurare si Gheorghe GRAD - Director General, RENOMIA SRBA Broker de Asigurare.

Potrivit datelor ASF - Autoritatea de Supraveghere Financiara, piata de brokeraj din Romania a crescut cu circa 5% in primele trei luni din 2017. Astfel, in urma centralizarii raportarilor transmise, la data de 31 martie 2017, de brokerii de asigurare si/sau reasigurare, rezulta ca, valoarea primelor intermediate pentru asigurari generale si asigurari de viata a fost in suma de 1.615.997.185 lei, cresterea nominala fata de aceeasi perioada a anului 2016 (1.539.935.313 lei) fiind de 4,94 puncte procentuale (o crestere de 4,67% pentru asigurari generale si o crestere de 15,56% pentru asigurari de viata).

In primul trimestru din 2017, brokerii de asigurare si/sau reasigurare au intermediat 63% din volumul total al primelor brute subscrise de asiguratori pentru cele doua categorii de asigurare (2.564.919.119 lei), ceea ce reprezinta o scadere de 1,97 puncte procentuale, fata de gradul de intermediere inregistrat in perioada similara a anului 2016 (64,97%).

Intreaga piata de asigurari a inregistrat in primul trimestru al anului 2017 un total al primelor brute subscrise, cumulat pentru societati de asigurare si sucursale, de 2,73 miliarde de lei, in crestere cu 8% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata