by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
Sorin MITITELU, BCR Asigurari de Viata: Fuziunea cu AXA ne ajuta sa crestem portofoliul de clienti si sa fim si mai puternici financiar
"Achizitia AXA Life Insurance Romania, ce se va finaliza printr-un proces de fuziune cu BCR Asigurari de Viata, ne ofera posibilitatea sa crestem portofoliul de clienti, care, in prezent, este de aproximativ 400.000 de asigurati, si sa fim si mai puternici din punct de vedere financiar", a declarat, intr-un interviu acordat Publicatiilor XPRIMM, Sorin MITITELU, Presedinte Directorat, BCR Asigurari de Viata VIENNA Insurance Group.

"De altfel, toti indicatorii de risc ai companiei reflecta, inainte de aceasta achizitie, o foarte buna capitalizare si lichiditate, oferind astfel baza pentru o puternica crestere in viitorul apropiat", a adaugat el.

Intrebat care sunt obiectivele companiei in 2017, Sorin MITITELU a spus: "Strategia BCR Asigurari de Viata VIG ramane o strategie de crestere construita pe modelul de bancassurance, in principal pe segmentul de clienti retail. Dat fiind contextul favorabil in care operam, obiectivele companiei nu pot fi altele decat unele de crestere semnificativa atat a primelor brute subscrise, cat si a rezultatului financiar, profitul. Cresterea cea mai mare asteptam sa o avem pe categoria produselor de asigurare de viata traditionale, atat a celor cu prima unica, cat si a celor cu prima regulata, urmare a relansarii acestor produse."

BCR Asigurari de Viata VIENNA Insurance Group ocupa a doua pozitie pe piata asigurarilor de viata, cu prime brute subscrise in valoare de peste 249 milioane de lei in 2016 si o cota de piata de circa 15%, conform datelor ASF.

In luna mai a.c., AXA a anuntat ca a incheiat vanzarea operatiunilor de asigurari de pe piata din Romania catre grupul austriac VIENNA Insurance Group (VIG). Prin aceasta tranzactie, AXA a iesit de pe piata locala. Astfel, BCR Asigurari de Viata si OMNIASIG, subsidiare locale ale VIG, au preluat 100% din AXA Life Insurance. Tranzactia a primit, in februarie, si aprobarea ASF.

Cititi intregul interviu cu Sorin MITITELU in Revista PRIMM Asigurari&Pensii din luna mai 2017 si pe site-ul primm.ro.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata