by Media XPRIMM
XPRIMM TV
CAMPANIE SUSTINUTA DE:
      Suport Online Contact
11 societati de asigurare vor aplica in paralel Standardele IFRS pentru intocmirea situatiilor financiare anuale
Zece companii de asigurari, subsidiare ale unor grupuri internationale, si ASTRA Asigurari, liderul pietei de profil, cu capital integral autohton, vor aplica de anul acesta IFRS - Standardele Internationale de Raportare Financiara, a anuntat Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Societatile pentru care s-a propus aplicarea IFRS, in paralel cu reglementarile contabile conforme cu Directivele Europene, si intocmirea celui de-al doilea set de situatii financiare anuale, in conformitate cu IFRS, au fost alese in functie de volumul subscrierilor din 2011 si de apartenenta la un grup international.

Astfel, cele 11 companii sunt: ASTRA Asigurari, ALLIANZ-TIRIAC Asigurari, OMNIASIG VIG, GROUPAMA Asigurari, ASIROM VIG, GENERALI Romania, UNIQA Asigurari, ING Asigurari de Viata, BCR Asigurari de Viata VIG, ALICO Asigurari Romania si AXA Life Insurance.

Pentru intocmirea celui de-al doilea set de raportari, aceste companii vor realiza retratarea soldurilor de deschidere a situatiilor financiare pentru data de 1 ianuarie 2012, intocmind situatii de deschidere a anului 2012 cu solduri conforme cu IFRS.

Perioada de raportare paralela faciliteaza identificarea si cuantificarea impactului aplicarii IFRS inainte de trecerea la IFRS ca baza a contabilitatii, asigurand timpul necesar adaptarii cadrului legislativ (in special reglementarile prudentiale de supraveghere si modificarile necesare la Codul Fiscal).

Aceasta aplicare se propune a fi parcursa pentru o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reducerii acesteia la 2 ani, in functie de rezultatele unei analize ce se va efectua la sfarsitul celor 2 ani de aplicare in paralel a IFRS.

"Trecerea la aplicarea standardelor IFRS presupune ca societatile de asigurare-reasigurare sa dispuna atat de proceduri, cat si de o structura organizatorica ierarhizata care sa asigure o functionare in conditii normale, fara suprasolicitari excesive a personalului implicat in acest proiect, in defavoarea activitatilor curente ale personalului, in stransa legatura cu descrierea, cu natura, dar mai ales cu evaluarea riscurilor care ar putea ameninta activitatea societatilor.
Totodata, pentru utilizatorii situatiilor financiare, aplicarea IFRS pentru societatile de re/asigurare va determina o crestere a increderii in informatiile prezentate de societati, o mai buna intelegere a riscurilor si beneficiilor, prin asigurarea permanenta a comparabilitatii rezultatelor financiare ale societatilor din acelasi domeniu de activitate", potrivit unui articol publicat pe acest subiect in Buletinul trimestrial CSA nr.2/2012.

TOTUL DESPRE ASIGURARILE DE VIATA

Pe scurt, asigurarile de viata sunt produse financiare oferite de catre companii specializate care ofera, de la caz...

DE CE AM NEVOIE DE O ASIGURARE?

In general companiile de asigurari pun la dispozitia clientilor o multitudine de motive pentru a incheia o polita....

RISCURI ACOPERITE

Principalul risc acoperit de o asigurare de viata este decesul. Cu toate acestea, asigurarile de viata pot...

CE POLITA MI SE POTRIVESTE?

In primul rand trebuie sa decizi daca doresti o asigurare care sa ofere numai protectie (deci fara componenta...

CUM INCHEI O ASIGURARE?

Recomandam parcurgerea urmatorilor pasi: 1. Alegerea unei companii de asigurare sau a unui broker de asigurare...

TIPURI DE PRODUSE

Functie de combinatia de riscuri acoperite si beneficii, exista o larga varietate de produse de asigurare de...

Top stiri Asigurari de Viata